04/06/2021 05/06/2021 Την ένταξη του έργου “Αποκατάσταση του μεταβυζαντινού Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Σουφλίου” στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοίνωσε επίσημα ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021. Η αποκατάσταση του μεταβυζαντινού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Σουφλί χρηματοδοτείται με 830.000 ευρώ και είναι έργο που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Σουφλίου με στόχο...
04 Ιουνίου, 2021 - 16:05
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2021 - 22:37

Ανοίγει ο δρόμος της αποκατάστασης του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Σουφλίου

Διαδώστε:
Ανοίγει ο δρόμος της αποκατάστασης του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Σουφλίου

Την ένταξη του έργου “Αποκατάσταση του μεταβυζαντινού Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Σουφλίου” στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοίνωσε επίσημα ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021.

Η αποκατάσταση του μεταβυζαντινού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Σουφλί χρηματοδοτείται με 830.000 ευρώ και είναι έργο που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Σουφλίου με στόχο να αποκατασταθεί ο Ναός στην αρχική του μορφή, εσωτερικά και εξωτερικά, να επισκευασθεί το κωδωνοστάσιο και να διαμορφωθεί ο περιβάλλον χώρος.

Με αφορμή την υπογραφή της αποφάσεως ο κ. Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Σουφλί, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θανάση Τσώνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κώστα Βενετίδη, και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Έβρου Βασίλη Δελησταμάτη και Γιάννη Ζαμπουνίδη.

Τον κ. Περιφερειάρχη υποδέχθηκαν στο Σουφλί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός και ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Παναγιώτης Καλακίκος. Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης και η συνοδεία του ξεναγήθηκαν στο Ναό και ενημερώθηκαν για τις εργασίες αποκατάστασης.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων