19/08/2021 19/08/2021 Με την ευκαιρία της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός επισκέφθηκε μεθεορτίως δύο ακόμη πανηγυρίζουσες ενορίες του Δήμου Διδυμοτείχου, και συγκεκριμένα αυτήν των Πετράδων και του Σιτοχωρίου. Το εσπέρας της εορτής στον πετρόκτιστο Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετράδων, κτίσμα του 1850, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, εψάλη ο μεθέορτος...
19 Αυγούστου, 2021 - 9:22
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2021 - 9:23

Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: “Ζωή χριστοκεντρική και όχι εγωκεντρική”

Διαδώστε:
Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: “Ζωή χριστοκεντρική και όχι εγωκεντρική”

Με την ευκαιρία της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός επισκέφθηκε μεθεορτίως δύο ακόμη πανηγυρίζουσες ενορίες του Δήμου Διδυμοτείχου, και συγκεκριμένα αυτήν των Πετράδων και του Σιτοχωρίου.

Το εσπέρας της εορτής στον πετρόκτιστο Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετράδων, κτίσμα του 1850, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, εψάλη ο μεθέορτος Εσπερινός, η Παράκληση και ευλογήθηκαν οι προσκομισθέντες άρτοι.

Την επόμενη ημέρα, 16 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Σιτοχωρίου, όπου κήρυξε τον Θείο Λόγο και μεταξύ άλλων, τόνισε, ότι η Παναγία μας με την αγία ζωή της μας διδάσκει πρώτα απ’ όλα την ταπείνωση και την απόλυτη υπακοή στο θέλημα του Θεού, στη διακονία του Οποίου έθεσε με αφοσίωση τον εαυτό Της, και ολοκλήρωσε σημειώνοντας «η ζωή της Παναγίας μας υπήρξε χριστοκεντρική, διότι ο Χριστός ήταν το κέντρο και ο σκοπός της ζωής Της, αντίθετα με τη ζωή την δική μας που είναι εγωκεντρική. Δυστυχώς οι επιλογές μας δεν έχουν ως μέτρο και κριτήριο τις εντολές του Χριστού αλλά ό,τι προβάλλει τον εγωισμό μας, την ιδιοτέλεια και την φιλοδοξία μας».

Την Θεία Λειτουργία στο Σιτοχώρι παρακολούθησαν οι Βουλευτές Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης και Σταύρος Κελέτσης, ο Αντιδήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Μπιλιακάκης και ικανό εκκλησίασμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων