07/01/2021 07/01/2021 Με τη συμμετοχή περιορισμένου αριθμού πιστών στις εκκλησίες, όπως επιβάλλουν τα υγειονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά με κατάνυξη και ιεροπρέπεια εορτάσθηκαν τα Θεοφάνεια στην ακριτική Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου. Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου της Θείας Λειτουργίας και του αγιασμού των υδάτων προέστη ο οικείος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός,...
07 Ιανουαρίου, 2021 - 13:27
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2021 - 12:30

Επεφάνη ο Σωτήρ, η Χάρις η αλήθεια

Διαδώστε:
Επεφάνη ο Σωτήρ, η Χάρις η αλήθεια

Με τη συμμετοχή περιορισμένου αριθμού πιστών στις εκκλησίες, όπως επιβάλλουν τα υγειονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά με κατάνυξη και ιεροπρέπεια εορτάσθηκαν τα Θεοφάνεια στην ακριτική Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου.

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου της Θείας Λειτουργίας και του αγιασμού των υδάτων προέστη ο οικείος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου.

Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην μεγάλη Δεσποτική εορτή, μεταξύ άλλων, εσημείωσε· «Η Βάπτιση του Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό γίνεται για όλους μας πρόσκληση για να αναβαπτισθούμε στο μυστήριο της αγάπης του Θεού, το οποίο μπορούν να ζήσουν όσοι αναγνωρίζουν την μεγαλειότητα στην ταπείνωση, τον πλούτο στη φτώχεια, την ελευθερία στην υπακοή, την ελπίδα στην ομορφιά. Ο Θεός προσλαμβάνει την ανθρώπινη φύση για να μεταγγίσει στον κόσμο τον πλούτο της Θεότητός Του, για να μας υψώσει στο μεγαλείο της ταπεινότητός Του, να μας εισαγάγει στην χαρά της Βασιλείας Του και να μας κάνει πολίτες του Παραδείσου. Ο Χριστός στον Ιορδάνη ποταμό αποκαλύπτεται ως Υιός του Θεού, εισέρχεται στην δική μας πραγματικότητα και ιστορία, στη ζωή μας, και αποκαλύπτει τον Θεό ως την ύψιστη Αγάπη και Φιλανθρωπία, αποδεικνύοντας συγχρόνως τον άνθρωπο «ναό» του Θεού, υιό Του και θεό κατά Χάριν…

»Η ενσυνείδητη συμμετοχή μας στην λατρευτική προσευχή της Εκκλησίας, κατά τις άγιες αυτές μέρες, μας προσφέρει την δυνατότητα να συμφιλιωθούμε με το Θεό, να σπάσουμε τον κλοιό του εγωισμού μας, να ψηλαφήσουμε το πρόσωπο του συνανθρώπου μας και να γνωρίσουμε ως τέκνα Θεού ότι η μοναδική δικαίωση και σωτηρία, η αιωνία λύτρωση και αιώνια ζωή μας, η θέωση και η θεάνθρωποποιησή μας είναι ο μόνος αληθινός Θεός και αληθινός άνθρωπος· ο Χριστός, “ο εν φιλανθρωπία περιλαβών και ενυποστήσας Εαυτώ ημας” (Μαξίμου Ομολογητού) στο Θεανθρώπινο Σώμα Του, την Εκκλησία».

Στα πλαίσια της ποιμαντικής του φροντίδας ο Σεβασμιώτατος, διακριτικά, συνοδευόμενος υπό μόνου του Δημάρχου Διδυμοτείχου, από την γέφυρα του Ερυθροποτάμου, ευλόγησε τα ύδατα δια τριττής καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού, προς αγιασμό των ανθρώπων, της πανίδος και της χλωρίδος, της Κτίσεως και όλου του κόσμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων