14/03/2019 14/03/2019 Την Άρτα επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός το διήμερο 11 και 12 Μαρτίου, μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλίνικου. Εκεί μετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την μνήμη της προστάτιδος και εφόρου της πόλεως αγίας Θεοδώρας, Βασίλισσας της Άρτας και προέστη των λατρευτικών Συνάξεων του Πανηγυρικού Εσπερινού, του Όρθρου...
14 Μαρτίου, 2019 - 10:31
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2019 - 11:09

Η αγία Βασίλισσα της Άρτας

Διαδώστε:
Η αγία Βασίλισσα της Άρτας

Την Άρτα επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός το διήμερο 11 και 12 Μαρτίου, μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλίνικου. Εκεί μετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την μνήμη της προστάτιδος και εφόρου της πόλεως αγίας Θεοδώρας, Βασίλισσας της Άρτας και προέστη των λατρευτικών Συνάξεων του Πανηγυρικού Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Δώρων, συνευχομένων του οικείου Μητροπολίτου και του εφησυχάζοντος Μητροπολίτου πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση των ιερών λειψάνων και της εικόνας της αγίας στους κεντρικούς δρόμους τους πόλεως με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπουργός προστασίας του πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη και παρέστησαν οι τοπικές αρχές.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου είχε την ευκαιρία μιλώντας στο φιλόθεο και ευσεβή λαό της Άρτας να επισημάνει τους πνευματικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο βυζαντινές πόλεις του Διδυμοτείχου και της Άρτας, επιστέγασμα των οποίων είναι οι σχέσεις των δύο αγίων, Ιωάννου Βατάτζη και Θεοδώρας της εν Άρτη, που αμφότεροι εκτός από την αγάπη τους στο Χριστό είχαν κοινή την καταγωγή από την Καστροπολιτεία του Διδυμοτείχου και οι οποίοι προσπάθησαν να ενώσουν τις δυνάμεις των δύο Ηγεμονιών προς το συμφέρον της Ρωμιοσύνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων