09/12/2019 09/12/2019 Ερμηνεύοντας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Δαμασκηνός το ευαγγελικό ανάγνωσμα της σημερινής Κυριακής Ι΄ Λουκά, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Γιαννούλης Σουφλίου, όπου ιερούργησε στις 8 Δεκεμβρίου, τόνισε: «…Ο Χριστός θεραπεύει σήμερα τη συγκύπτουσα για να την ανταμείψει, επειδή, παρά την ασθένεια και την αδυναμία της, δεν παρέλλειπε να πηγαίνει στο Ναό και προσπαθούσε με...
09 Δεκεμβρίου, 2019 - 13:36
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2019 - 13:20

“Η αργία δεν είναι ημέρα ραθυμίας, είναι ημέρα δοξολογίας του Θεού”

Διαδώστε:
“Η αργία δεν είναι ημέρα ραθυμίας, είναι ημέρα δοξολογίας του Θεού”

Ερμηνεύοντας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Δαμασκηνός το ευαγγελικό ανάγνωσμα της σημερινής Κυριακής Ι΄ Λουκά, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Γιαννούλης Σουφλίου, όπου ιερούργησε στις 8 Δεκεμβρίου, τόνισε: «…Ο Χριστός θεραπεύει σήμερα τη συγκύπτουσα για να την ανταμείψει, επειδή, παρά την ασθένεια και την αδυναμία της, δεν παρέλλειπε να πηγαίνει στο Ναό και προσπαθούσε με την προσευχή και τον εξαγιασμό να πολεμήσει τον πειρασμό πού την βασάνιζε. Ελέγχει επίσης τον αρχισυνάγωγο, για την στενή και αφιλάδελφη ερμηνεία της Σαββατιάτικης αργίας. Με αφορμή αυτό τον έλεγχο ο Κύριος υπενθυμίζει σε όλους μας ότι η αργία της ημέρας πού αφιερώνεται στο Θεό είναι αργία μόνον από τις επαγγελματικές δραστηριότητες. Η αργία δεν είναι ημέρα ραθυμίας. Είναι κατ’ εξοχήν ημέρα δοξολογίας του Θεού και έκφραση αγάπης στον συνάνθρωπο. Ημέρα εξαγιασμού και προσφοράς. Ημέρα χαράς και γαλήνης. Γι’ αυτό και είναι ημέρα πού προτυπώνει την όγδοη και ατελείωτη ημέρα της αιωνιότητας, εκεί όπου ο ήχος των εορταζόντων θα είναι ατελείωτος και θα είναι απέραντη η ηδονή αυτών πού θ’ απολαμβάνουν τη θέα του προσώπου του Θεού. Μακάρι σ’ αυτή την ατέρμονη και αιωνίζουσα Κυριακή να αξιωθούμε και εμείς».

Την Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ναό της Γιαννούλης παρακολούθησε ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης και οι λιγοστοί κάτοικοι της μικρής αυτής ενορίας.

Το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε Φιλανθρωπικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης, μεταξύ των ομάδων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σουφλίου, που συνδιοργάνωσαν η 50ή Ταξιαρχία και η Ιερά Μητρόπολις Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, για τη συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων και ειδών ένδυσης για άπορες οικογένειες, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων