01/10/2021 01/10/2021 Πριν 11 χρόνια και συγκεκριμένα στις 30 Σεπτεμβρίου του 2010 έγινε η μεταφορά της Εφεστίου Εικόνας της Αγίας Σκέπης από τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ν. Ορεστιάδος στην νεοϊδρυθείσα τότε Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής Ν. Βύσσας. Η εικόνα, συνοδευόμενη από τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος κ. Δαμασκηνό, τον ιερό κλήρο...
01 Οκτωβρίου, 2021 - 12:27
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2021 - 12:21

Η ημέρα που η Αγία Σκέπη έφτασε στην ομώνυμη Ιερά Μονή στη Νέα Βύσσα

Διαδώστε:
Η ημέρα που η Αγία Σκέπη έφτασε στην ομώνυμη Ιερά Μονή στη Νέα Βύσσα

Πριν 11 χρόνια και συγκεκριμένα στις 30 Σεπτεμβρίου του 2010 έγινε η μεταφορά της Εφεστίου Εικόνας της Αγίας Σκέπης από τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ν. Ορεστιάδος στην νεοϊδρυθείσα τότε Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής Ν. Βύσσας. Η εικόνα, συνοδευόμενη από τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος κ. Δαμασκηνό, τον ιερό κλήρο και τους πιστούς μεταφέρθηκε από τους Αγίους Θεοδώρους στον σιδηροδρομικό σταθμό Ν. Ορεστιάδος, όπου όλοι επιβιβάστηκαν στην αμαξοστοιχία, η οποία έκανε ειδική στάση στην Ιερά Μονή. Εκείνη την ημέρα, από τις γραμμές του τρένου και έως τη Μονή η αδελφότητα στοιχισμένη υποδέχθηκε την εικόνα με κωδωνοκρουσίες και τάλαντα. Ακολούθως, εψάλη ο Εσπερινός της Αγίας Σκέπης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων