24/10/2019 24/10/2019 Εξαιρετική θέση στο Αγιολόγιο της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, αλλά και της καθ’ όλου Εκκλησίας, κατέχει ο πρώτος επίσκοπος Ιεροσολύμων και ένδοξος απόστολος Ιάκωβος ο Αδερφόθεος, εις τον οποίον αποδίδεται η φερώνυμος αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία. Επί τη μνήμη του αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, στις 23 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός κόμισε στον...
24 Οκτωβρίου, 2019 - 16:32
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2019 - 16:44

Ιάκωβος, Θεού και Κυρίου Ιησού Χριστού δούλος

Διαδώστε:
Ιάκωβος, Θεού και Κυρίου Ιησού Χριστού δούλος

Εξαιρετική θέση στο Αγιολόγιο της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, αλλά και της καθ’ όλου Εκκλησίας, κατέχει ο πρώτος επίσκοπος Ιεροσολύμων και ένδοξος απόστολος Ιάκωβος ο Αδερφόθεος, εις τον οποίον αποδίδεται η φερώνυμος αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία.

Επί τη μνήμη του αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, στις 23 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός κόμισε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, εκ του κειμηλιαρχείου της Ιεράς Μητροπόλεως, το ιερό λείψανο του τιμωμένου Αγίου, χάριν αγιασμού και ευλογίας των πιστών, και στη συνέχεια προέστη της αρχαιοπρεπούς Θείας Λειτουργίας. Ο Σεβασμιώτατος, μετά τα αναγνώσματα, κήρυξε το θείο λόγο επί του χωρίου της Καθολικής Επιστολής Ιάκωβου «ἡ πίστις, ἐὰν μὴ ἔργα ἔχῃ, νεκρά ἐστι καθ’ ἑαυτήν» (Ιακ. 2.17). Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Τρισάγιο στην μνήμη των κεκοιμημένων Μητροπολιτών Πριγκηποννήσων κυρού Ιακώβου (Σωφρονιάδου) και Νικαίας κυρού Ιακώβου (Γκίνη), μετά των οποίων συνεδέετο πνευματικά.

Με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, το εσπέρας της παραμονής, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την μικρή ενορία του οικισμού των Γιατράδων, του τέως Δήμου Μεταξάδων, όπου τεθησαύρησται περίπυστος εικόνα του αγίου, και τέλεσε το μυστήριο του Ευχελαίου. Ο Σεβασμιώτατος μιλήσε στους πιστούς για την αξία του μυστηρίου του Ευχελαίου, όπως το παραδίδει στην Εκκλησία ο τιμώμενος άγιος μέσα από την Καθολική Επιστολή του «ἀσθενεῖ τις ἐν ὑμῖν; προσκαλεσάσθω τοὺς πρεσβυτέρους τῆς ἐκκλησίας, καὶ προσευξάσθωσαν ἐπ’ αὐτὸν ἀλείψαντες αὐτὸν ἐλαίῳ ἐν τῷ ὀνόματι τοῦ Κυρίου» (Ιακ. 5.14).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων