03/02/2021 03/02/2021 Τους πλημμυροπαθείς του Μικρού Δερείου, που επλήγησαν από τις πρόσφατες θεομηνίες, επισκέφθηκε τη μεσημβρία της 3ης Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, συνοδευόμενος από τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Ορφέως Αρχιμ. Θεόφιλο Βασιλάκο και Σουφλίου Αρχιμ. Ανδρέα Αϊντινίδη, για μία πρώτη εκτίμηση των ζημιών αλλά κυρίως για να επικοινωνήσει με τους εμπερίστατους αδελφούς,...
03 Φεβρουαρίου, 2021 - 21:26

Κοντά στους πλημμυροπαθείς του Δερείου ο Μητρ. Διδυμοτείχου

Διαδώστε:
Κοντά στους πλημμυροπαθείς του Δερείου ο Μητρ. Διδυμοτείχου

Τους πλημμυροπαθείς του Μικρού Δερείου, που επλήγησαν από τις πρόσφατες θεομηνίες, επισκέφθηκε τη μεσημβρία της 3ης Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, συνοδευόμενος από τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Ορφέως Αρχιμ. Θεόφιλο Βασιλάκο και Σουφλίου Αρχιμ. Ανδρέα Αϊντινίδη, για μία πρώτη εκτίμηση των ζημιών αλλά κυρίως για να επικοινωνήσει με τους εμπερίστατους αδελφούς, να τους στηρίξει και να τους παραδώσει επισιτιστική βοήθεια και άλλα χρειώδη.

Σημειωθείτω ότι το Μικρό Δέρειο είναι το τελευταίο χριστιανικό χωριό πριν από τα πομακοχώρια και έχει μόλις 80 μονίμους κατοίκους, εκ των οποίων οι 20 περίπου δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, λόγω ακαταλληλότητος από τις πλημμύρες, και φιλοξενούνται σε συγγενικές τους οικογένειες. Μεταξύ των πληγεισών οικογενειών είναι και αυτή του εφημερίου της ενορίας Μικρού Δερείου, ο οποίος εξυπηρετεί και τις γειτονικές ενορίες Μεγάλου Δερείου και Ρούσας.

Η Ιερά Μητρόπολις Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου ανέλαβε να τροφοδοτεί με τα αναγκαία τις εμπερίστατες αυτές οικογένειες μέχρι εξομαλύνσεως των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Για τον σκοπό αυτό πρόθυμα ανταποκρίθηκε για να βοηθήσει ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπικοπής Αθηνών, μετά από σχετικό αίτημα του επιχωρίου Μητροπολίτη προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων