28/12/2020 28/12/2020 Πιστός και φέτος στα από ετών καθιερωμένα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, χθες, Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα και μνήμη Ιωσήφ του Μνήστορος, Δαυίδ του Προφητάνακτος και Ιακώβου του Αδελφοθέου, ιερούργησε στον  Ιερό Ενοριακό μεταβυζαντινό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Διδυμοτείχου, όπου φυλάσσεται θαυμάσιας τέχνης εικόνα του αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος. Ο Σεβασμιώτατος προσήλθε στον...
28 Δεκεμβρίου, 2020 - 20:31
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2020 - 20:32

Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα στο Διδυμότειχο

Διαδώστε:
Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα στο Διδυμότειχο

Πιστός και φέτος στα από ετών καθιερωμένα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, χθες, Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα και μνήμη Ιωσήφ του Μνήστορος, Δαυίδ του Προφητάνακτος και Ιακώβου του Αδελφοθέου, ιερούργησε στον  Ιερό Ενοριακό μεταβυζαντινό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Διδυμοτείχου, όπου φυλάσσεται θαυμάσιας τέχνης εικόνα του αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος.

Ο Σεβασμιώτατος προσήλθε στον ιστορικό ναό της πόλεως του Διδυμοτείχου και προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως, κατά την οποία ανεγνώσθη η Πατριαρχική Απόδειξη επί τη εορτή της Χριστού Γεννήσεως. Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Διδυμοτείχου Αρχιμ. Κύριλλο Κολτσίδη, για τη δεκαετή ευδόκιμο και καρποφόρο διακονία του, τόσο ως προϊσταμένου της ενορίας όσο και ως υπευθύνου των κοινωνικο-προνοιακών δομών και του κατηχητικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως στο Διδυμότειχο. Επίσης, ευχήθηκε τα δέοντα στους διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως, επί τη μνήμη του προστάτου αυτών Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων