10/06/2019 10/06/2019 Απότμημα των ιερών λείψανων του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις αθλήσαντος, υπεδέχθη η πόλη της Ορεστιάδος, το απόγευμα της Κυριακής 9 Ιουνίου μετά από αίτημα του Συλλόγου Ηπειρωτών Βορείου Έβρου «ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ», στα πλαίσια του 15ου Ανταμώματος Ηπειρωτών Μακεδονίας – Θράκης. Το ιερό λείψανο εκόμισε με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου ο Πρωτοσύγκελλός...
10 Ιουνίου, 2019 - 14:16

Με έμφαση τους δεσμούς Θράκης και Ηπείρου…

Διαδώστε:
Με έμφαση τους δεσμούς Θράκης και Ηπείρου…

Απότμημα των ιερών λείψανων του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις αθλήσαντος, υπεδέχθη η πόλη της Ορεστιάδος, το απόγευμα της Κυριακής 9 Ιουνίου μετά από αίτημα του Συλλόγου Ηπειρωτών Βορείου Έβρου «ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ», στα πλαίσια του 15ου Ανταμώματος Ηπειρωτών Μακεδονίας – Θράκης.

Το ιερό λείψανο εκόμισε με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου ο Πρωτοσύγκελλός του Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Θωμάς Ανδρέου και το υπεδέχθη ο οικείος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Ευθύς μετά την υποδοχή του ιερού λειψάνου στον αύλειο χώρο του Ναού τελέσθηκε Αγιασμός.

Στην υποδοχή παρέστησαν ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Βασίλειος Μαυρίδης, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Υποστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης, ο Υποδιοικητής της Ταξίαρχος Γεώργιος Διβάρης, ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Γρηγόριος Μπουτλιάκης και της 30ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Λύσανδρος Ξηρογιάννης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδος Πασχάλης Συριτούδης, μέλη του Συλλόγου Ηπειρωτών με παραδοσιακές ενδυμασίες και πλήθος κόσμου.

Ο οικείος Μητροπολίτης υποδεχόμενος το ιερό λείψανο ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο για την φιλάδελφη ανταπόκρισή του στο αίτημα της τοπικής Εκκλησίας και συνεχάρη τον δραστήριο Σύλλογο Ηπειρωτών Βορείου Έβρου και τον Πρόεδρό του Σπυρίδωνα Ευσταθίου και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Θεόφιλο Βασιλάκο με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια σημείωσε οτι εδώ και αιώνες μαρτυρούνται εγκαταστάσεις Ηπειρωτών στην ευρύτερη περιοχή της Αδριανουπόλεως και του Διδυμοτείχου, που μετανάστευσαν ως τεχνίτες της πέτρας, και μέχρι σήμερα μαρτυρείται το γεγονός στα χωριά Πετράδες, Πετρωτά αλλά ακόμα και στο Σουφλί και σε άλλα χωριά του Βόρειου Έβρου.

Ακολούθησε Εσπερινός, χοροστατούντος του επιχώριου Μητροπολίτου, η ευλογία των άρτων και ομιλία από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων. Μετά την ακολουθία, στο προαύλιο της Εκκλησίας, μέλη του Συλλόγου Ηπειρωτών χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Το ιερό λείψανο θα εκτίθεται σε προσκύνημα στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ορεστιάδος μέχρι την Κυριακή της Πεντηκοστής, οπότε και θα ολοκληρωθεί το 15ο Αντάμωμα των Ηπειρωτών Μακεδονίας – Θράκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων