27/10/2019 27/10/2019 Η μνήμη των Θεσσαλονικέων Αγίων, Δημητρίου και Νέστορος, γιορτάσθηκε με τη συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος το τριήμερο 25, 26 και 27 του μηνός Οκτωβρίου ε.ε. στις πανηγυρίζουσες ενορίες Ορεστιάδος, Λαγού, Σιταριάς, Σοφικού, Δικαίων, Καναδά, Κομάρων, Λαβάρων, Αμορίου, Κυριακής, Καβύλης, Πολιάς, Σαύρας, Μαυροκκλησιου και Κυανής, της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου. Ο οικείος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός...
27 Οκτωβρίου, 2019 - 16:02
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2019 - 16:06

Μνήμη Δημητρίου και Νέστορος των μαρτύρων

Διαδώστε:
Μνήμη Δημητρίου και Νέστορος των μαρτύρων

Η μνήμη των Θεσσαλονικέων Αγίων, Δημητρίου και Νέστορος, γιορτάσθηκε με τη συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος το τριήμερο 25, 26 και 27 του μηνός Οκτωβρίου ε.ε. στις πανηγυρίζουσες ενορίες Ορεστιάδος, Λαγού, Σιταριάς, Σοφικού, Δικαίων, Καναδά, Κομάρων, Λαβάρων, Αμορίου, Κυριακής, Καβύλης, Πολιάς, Σαύρας, Μαυροκκλησιου και Κυανής, της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου.

Ο οικείος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός το εσπέρας της 25ης Οκτωβρίου ε.ε. χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και ευλόγησε τους άρτους στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Ορεστιάδος, παρουσία του Βουλευτού Έβρου Χρήστου Δερμεντζοπούλου και του Διοικητού της 3ης Ταξιαρχίας Ταξιάρχου Γρηγορίου Μπουτλιάκη. Επίκαιρα ομίλησε ο πανοσ. Αρχιμ. Θεόφιλος Βασιλάκος.

Την κυριώνυμη ημέρα της μνήμης του Αγίου Δημητρίου ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαβάρων, παρουσία του Βουλευτού Έβρου Σταύρου Κελέτση, του Δημάρχου Σουφλίου Παναγιώτου Καλακίκου, του Διοικητού της 50ής Ταξιαρχίας Ταξιάρχου Παναγιώτου Καβιδοπούλου και με τη συμμετοχή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου της κωμοπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος κηρύττων τον θείο λόγο, με αφορμή το μαρτύριο των Αγίων Δημητρίου και Νέστορος και την ακλόνητη πίστη τους στον αληθινό Θεό, επεσήμανε στους πιστούς τον κίνδυνο που ελλοχεύει από την σύγχρονη νέο-ειδωλολατρεία και την αυτοθέωση του ανθρώπου «ο οποίος με την τεχνητή νοημοσύνη χτίζει μία σύγχρονη Βαβέλ στην οποία πιστεύει και την οποία υπηρετεί».

Το πρωί της Κυριακής 27ης Οκτωβρίου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Αμορίου, όπου κατά παράδοση τιμάται ο Άγιος Νέστορας, παρουσία του Δημάρχου Σουφλίου Παναγιώτου Καλακίκου, του Διοικητού της 50ής Ταξιαρχίας Ταξιάρχου Παναγιώτου Καβιδοπούλου και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Παναγιώτου Αγελαδαράκη. Ο Σεβασμιώτατος με την ευκαιρία αυτή συνεχάρη τον άγοντα τα ονομαστήριά του εφημέριο της ενορίας Αρχιμ. Νέστορα Ουρουμτζίκη και στη συνέχεια παρακολούθησε εκδήλωση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αμορίου «Ο Ορφέας», υπό τον τίτλο «Νεστόρεια 2019».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων