08/12/2020 08/12/2020 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός επί τη μνήμη του αγίου Νικολάου, την Κυριακή 6 του μηνός Δεκεμβρίου 2020, ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Δαδιάς, του Δήμου Σουφλίου. Αναφερόμενος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στο πρόσωπο του αγίου Νικολάου εσημείωσε ότι «ο άγιος Νικόλαος ως «Κανών Πίστεως» μας υπενθυμίζει...
08 Δεκεμβρίου, 2020 - 20:10
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2020 - 19:32

“Ο Άγιος Νικόλαος μας υπενθυμίζει να μένουμε ακλόνητοι στην πίστη μας”

Διαδώστε:
“Ο Άγιος Νικόλαος μας υπενθυμίζει να μένουμε ακλόνητοι στην πίστη μας”

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός επί τη μνήμη του αγίου Νικολάου, την Κυριακή 6 του μηνός Δεκεμβρίου 2020, ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Δαδιάς, του Δήμου Σουφλίου.

Αναφερόμενος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στο πρόσωπο του αγίου Νικολάου εσημείωσε ότι «ο άγιος Νικόλαος ως «Κανών Πίστεως» μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να παραμένουμε ακλόνητοι στην πίστη μας και όπως εκείνος να μην συμβιβαζόμεθα με την αίρεση και να μην συσχηματιζόμεθα με την κοσμική εξουσία, την οποία πολλάκις ήλεγξε για την παρέμβασή της στα θέματα της πίστεως και τις αδικίες της προς τον λαό. Ως «Εικών Πραότητος» δε μας υπενθυμίζει την αγαθή προαίρεση και την εκδήλωση της αγάπης με την οποία θα πρέπει να προσεγγίζουμε τον συνάνθρωπό μας στο πρόσωπο του οποίου εκάστοτε συναντούμε τον Χριστό».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, αφού συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιωακείμ Βαλιδάκη, τον παρεκάλεσε να περιφέρει την εικόνα του αγίου Νικολάου σε όλο το χωριό για να προσκυνήσουν οι πιστοί, αφού οι περισσότεροι δεν μπόρεσαν για ευνόητους λόγους να προσέλθουν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό και να τους μεταφέρει τις εόρτιες ευχές του και την πατρική ευλογία του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων