25/02/2019 25/02/2019 Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλεισσούς – Ορεστιάδος ιερούργησε την Κυριακή του Ασώτου, 24 του μηνός Φεβρουαρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός. Τον θείο λόγο κήρυξε ο εκ των μελών της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ» καταξιωμένος Ιεροκήρυξ Αρχιμ. Κωνσταντίνος Κλαμπώνης, ο οποίος επισκέπτεται κατ’ αυτάς την Ορεστιάδα. Την Θεία...
25 Φεβρουαρίου, 2019 - 10:30

Ο ασπασμός της ειρήνης και το δαχτυλίδι της υιοθεσίας

Διαδώστε:
Ο ασπασμός της ειρήνης και το δαχτυλίδι της υιοθεσίας

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλεισσούς – Ορεστιάδος ιερούργησε την Κυριακή του Ασώτου, 24 του μηνός Φεβρουαρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός. Τον θείο λόγο κήρυξε ο εκ των μελών της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ» καταξιωμένος Ιεροκήρυξ Αρχιμ. Κωνσταντίνος Κλαμπώνης, ο οποίος επισκέπτεται κατ’ αυτάς την Ορεστιάδα. Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν επίσης τα μέλη των Νεανικών Κατηχητικών Συνάξεων της ΓΕΧΑ Κατερίνης, που το διήμερο επισκέφθηκαν την ακριτική Ορεστιάδα. Τον όμιλο των νεαρών κατηχητοπαίδων συνόδευε ο Πρωτοπρ. Αθανάσιος Μαρινόπουλος, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους.

Ο Σεβασμιώτατος προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας καλωσόρισε τους φιλοξενουμένους με θερμά λόγια και χαιρέτησε τον πιστό λαό, που εκκλησιάσθηκε παρά το δριμύ ψύχος και την χιονόπτωση, με λόγια αγάπης. Κλείνοντας την προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος σημείωσε·«Ο Ιησούς Χριστός με την ενανθρώπησή Του έδωσε στον άνθρωπο την δυνατότητα να επιστρέψει στην πατρική του οικία, το χαμένο Παράδεισο. Ο Πατήρ γεμάτος αγάπη άνοιξε την αγκαλιά Του και δίδει στον παρεκτραπέντα υιό τον ασπασμό της ειρήνης· τον εισάγει στο πατρικό σπίτι, την Εκκλησία· του δίδει το δαχτυλίδι της υιοθεσίας· του φορεί δια του αγίου Βαπτίσματος την στολή την πρώτη, τη στολή του Αγίου Πνεύματος. Ακόμα ο Πατήρ θύει με τη Θεία Ευχαριστία τον μόσχο το σιτευτό, του προσφέρει το Σώμα και το Αίμα του Αμνού του Θεού, του «αίροντος τήν αμαρτίαν του κόσμου». Ζώντας δε μέσα στην Εκκλησία, στην οικία του Πατρός, ο άνθρωπος πανηγυρίζει και ευφραίνεται, γιατί σε αυτήν «κοινή των επουρανίων καί των επιγείων συγκροτείται πανήγυρις, μία ευχαριστία, εν αγαλλίαμα, μία ευφρόσυνος χοροστασία», κατά τον Ιερό Χρυσόστομο. Όλα αυτά σημαίνουν ότι ο θάνατος, ο πόνος και η φθορά είναι το αποτέλεσμα της ασωτίας, της αυτονόμησης του ανθρώπου από το Θεό. Ενώ η αφθαρσία, η αθανασία, η αιωνιότης είναι καρποί μετανοίας και κοινωνίας με το Θεό. Γι’ αυτό ας μοιάσουμε με τον άσωτο υιό, που δεν ήταν άσωτος μόνο στην αμαρτία, αλλά και πρόθυμος στην μετάνοια, για να αποκαταστήσουμε την αμαυρωθείσα από την παρεκτροπή φύση μας στο πρωτόκτιστο κάλλος, με το οποίο μας στόλισε ο Δημιουργός».

Μετά την Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου και των φιλοξενουμένων ακολούθησε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού. Οι νεαροί κατηχητόπαιδες αφού τραγούδησαν εθνικού περιεχομένου άσματα έψαλαν με βαθειά συγκίνηση τον εθνικό μας Ύμνο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων