25/09/2019 25/09/2019 Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Παλιουρίου, του τέως Δήμου Μεταξάδων, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, επί τη εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης, χθες στις 24 Σεπτεμβρίου. Ο Σεβασμιώτατος με την ευκαιρία αυτή εκόμισε και παρέδωσε στον Ιερό Ναό παλαιά εικόνα της Παναγίας, πρόσφατα συντηρηθείσα, μέσα σε περίτεχνη προθήκη, και...
25 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:19

Ο Μητρ. Διδυμοτείχου και η “Παναγία η Παλιουριώτισσα”

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Διδυμοτείχου και η “Παναγία η Παλιουριώτισσα”

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Παλιουρίου, του τέως Δήμου Μεταξάδων, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, επί τη εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης, χθες στις 24 Σεπτεμβρίου.

Ο Σεβασμιώτατος με την ευκαιρία αυτή εκόμισε και παρέδωσε στον Ιερό Ναό παλαιά εικόνα της Παναγίας, πρόσφατα συντηρηθείσα, μέσα σε περίτεχνη προθήκη, και πρότεινε όπως του λοιπού ονομάζεται «Παναγία η Παλιουριώτισσα» και να τιμάται την αυτήν ημέρα.

Στη συνέχεια μίλησε για το ιερό πρόσωπο της Θεοτόκου, την δύναμη της μεσιτείας Της και την αγάπη Της για τον πονεμένο άνθρωπο. Σημείωσε ότι ο πόνος, ο θάνατος και η φθορά είναι ο καρπός της παρακοής και ότι ο Χριστός, τη πρεσβεία της Θεοτόκου και των αγίων, θεραπεύει πρώτα την ασθένεια της ψυχής, που είναι η αμαρτία, και στη συνέχεια θεραπεύει τις ασθένειες του σώματος, και κάλεσε τους πιστούς να καθαρίζουν τακτικά την ψυχή τους στις ιαματικές πηγές της Εκκλησίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τον Στρατηγό Διοικητή της XII Μεραρχίας Άγγελο Χουδελούδη, άξιο τέκνο του Παλιουρίου, και με συγκινητικά λόγια αναφέρθηκε στο ήθος, το φρόνημα και την ανδρεία του ανδρός. Ακολούθησε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων