10/03/2021 10/03/2021 Τιμώντας τη μνήμη των αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, στις 9 Μαρτίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ Δαμασκηνός επισκέφθηκε την παλαίφατο και ιστορική Ιερά Μονή Δαδιάς, όπου και ιερούργησε πλαισιούμενος από τον άγοντα τα ονομαστήριά του Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Θεόφιλο, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου Αρχιμ. Κύριλλο, τους Ηγουμενοσυμβούλους και...
10 Μαρτίου, 2021 - 11:17
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2021 - 10:37

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου στην ιστορική Μονή Δαδιάς

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου στην ιστορική Μονή Δαδιάς

Τιμώντας τη μνήμη των αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, στις 9 Μαρτίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ Δαμασκηνός επισκέφθηκε την παλαίφατο και ιστορική Ιερά Μονή Δαδιάς, όπου και ιερούργησε πλαισιούμενος από τον άγοντα τα ονομαστήριά του Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Θεόφιλο, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου Αρχιμ. Κύριλλο, τους Ηγουμενοσυμβούλους και αδελφούς της Ιεράς Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος  μίλησε για το ήθος και το μαρτύριο των αγίων Τεσσαράκοντα επί του υμνογραφικού «δριμύς ὁ χειμών, ἀλλά γλυκύς ὁ παράδεισος, ἀλγεινή ἡ πῆξις, ἀλλ’ ἡδεῖα ἡ ἀπόλαυσις» και κάλεσε την αδελφότητα της Μονής να εμπνέεται από το παράδειγμα των μαρτύρων της πίστεώς μας και να μην φείδεται κόπων και μόχθων, αμιλλώμενοι στην άσκηση, στην υπακοή και στην εγκράτεια.

Συνεχάρη, ακολούθως, τον Καθηγούμενο της Μονής για τα ονομαστήριά του και ευχήθηκε σε αυτόν και την αδελφότητα την κατά Χριστόν πρόοδο. Επισφράγισε δε τις ευχές του με την ευχή η παλαίφατη και ιστορική Μονή της Δαδιάς, η οποία περιέπεσε σε παρακμή μετά την εν έτει 1914 πυρπόλησή από τους Οθωμανούς Τούρκους και την εν συνεχεία λεηλασία που υπέστη από τους Εξαρχικούς Κομιτατζήδες, να επανακτήσει την αίγλη που είχε στους βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς χρόνους και να συνεχίσει την πολύτιμη προσφορά της προς το Γένος και την Εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων