20/07/2020 20/07/2020 «Πύρινος ο Προφήτης, Πύρινος ο ζήλος. Πύρινο το κήρυγμά του. Ο λόγος περί του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, την εις ουρανούς πυρφόρο ανάληψη του οποίου εορτάζει σήμερα η Εκκλησία μας. Όπως το πυρ, η φωτιά έχει τρεις ιδιότητες, να φωτίζει, να καίει και τις κρύες νύκτες του χειμώνα, στην εστία προσφέρει θαλπωρή έτσι και ο...
20 Ιουλίου, 2020 - 17:24
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2020 - 16:38

“Πύρινος ο Προφήτης, πύρινος ο ζήλος”

Διαδώστε:
“Πύρινος ο Προφήτης, πύρινος ο ζήλος”

«Πύρινος ο Προφήτης, Πύρινος ο ζήλος. Πύρινο το κήρυγμά του. Ο λόγος περί του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, την εις ουρανούς πυρφόρο ανάληψη του οποίου εορτάζει σήμερα η Εκκλησία μας. Όπως το πυρ, η φωτιά έχει τρεις ιδιότητες, να φωτίζει, να καίει και τις κρύες νύκτες του χειμώνα, στην εστία προσφέρει θαλπωρή έτσι και ο Πύρινος Προφήτης με την διδασκαλία του φωτίζει τον λαό του Θεού για να βγει από το σκότος του ψεύδους και να γνωρίσει τον αληθινό Θεό, κατακαίει την αμαρτία και τις παραφυάδες της για να παραμείνουμε καθαροί, όπως εκείνος έζησε εν καθαρότητι σώματος και ψυχής. Τέλος το κήρυγμα του θερμαίνει, παρηγορεί και προσφέρει θαλπωρή στους πιστούς, οι οποίοι βιώνουν καθημερινά ότι εψύγη η αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο…» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός σκιαγραφώντας το ιερό πρόσωπο του τιμωμένου Προφήτου Ηλίου, προς τιμήν του οποίου στις βουνοκορφές των χωριών μας έχουν στηθεί ιερά Θυσιαστήρια προς δόξαν Θεού.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Προφήτου Ηλιού της ιστορικής κωμοπόλεως των Μεταξάδων την παραμονή της εορτής και ευλόγησε τους άρτους. Παρέστησαν οι Βουλευτές Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης και Σταύρος Κελέτσης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο συντοπίτης μας Περιφερειακός Διοικητής Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του Πυροσβεστικού Σώματος Κωνσταντίνος Δαδούδης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεταξάδων Χρήστος Κισσούδης, εκπρόσωποι του Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας, φορέων και πολιτιστικών Συλλόγων.

Σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως στον ωσαύτως πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Προφήτου Ηλιού Σαγήνης Ορεστιάδος, όπου στο τέλος της ακολουθίας τίμησε τον αποχωρούντα Πρωτοψάλτη του Ναού Γεώργιο Παπαδόπουλο, ο οποίος για 46 χρόνια διηκόνησε το ιερό αναλόγιο της Ενορίας αυτής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων