11/10/2021 11/10/2021 Από 4ης έως 8ης του μηνός Οκτωβρίου συνήλθε εν Αθήναις, στο Διορθόδοξο Κέντρο της Ιεράς Μονής Πεντέλης, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου μετέσχε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο...
11 Οκτωβρίου, 2021 - 12:55
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2021 - 12:41

Στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου

Διαδώστε:
Στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου

Από 4ης έως 8ης του μηνός Οκτωβρίου συνήλθε εν Αθήναις, στο Διορθόδοξο Κέντρο της Ιεράς Μονής Πεντέλης, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου μετέσχε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος εισηγήθηκε κατά τη Συνεδρία της 5ης Οκτωβρίου επί του Θέματος “Κανονισμός Περί συστάσεως, οργανώσεως και λειτουργίας του Μητρώου Εφημερίων, Διακόνων, Ιεροκηρύκων και Μοναχών της Εκκλησίας της Ελλάδος” (Μ.Ε.Δ.Ι.Ε.Μ.)”.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος προέστη της αγρυπνίας επί τη μνήμη των Αγίων Σεργίου και Βάκχου στόν Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Κάτω Κηφισίας, την 6η του μηνός Οκτωβρίου, και ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ελευθερίου (οδού Αχαρνών) στα Κάτω Πατήσια την Κυριακή 10 του αυτού μηνός, χειροτονήσας εις Διάκονο και Πρεσβύτερο αντιστοίχως τον φοιτητή της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών Γεώργιο Ανεστόπουλο, οικογενειάρχη και πατέρα δύο τέκνων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων