11/04/2019 11/04/2019 Αναθερμαίνεται το ενδεχόμενο για λειτουργία γηροκομείου στην περιοχή του Τριγώνου. Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, σύμφωνα με τα “Νέα της Θράκης”, έχει προχωρήσει εκ νέου τις διαδικασίες και ήδη μηχανικοί εξετάζουν το κτήριο του παλιού οικοτροφείου. Για το μεγάλο και απαραίτητο θέμα της ίδρυσης γηροκομείου στο Τρίγωνο, υπάρχει προμελέτη, για να γίνει όμως μελέτη, πρέπει να ολοκληρωθούν...
11 Απριλίου, 2019 - 12:30
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2019 - 12:32

Θέληση από τη Μητρόπολη Διδυμοτείχου για ίδρυση γηροκομείου

Διαδώστε:
Θέληση από τη Μητρόπολη Διδυμοτείχου για ίδρυση γηροκομείου

Αναθερμαίνεται το ενδεχόμενο για λειτουργία γηροκομείου στην περιοχή του Τριγώνου. Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, σύμφωνα με τα “Νέα της Θράκης”, έχει προχωρήσει εκ νέου τις διαδικασίες και ήδη μηχανικοί εξετάζουν το κτήριο του παλιού οικοτροφείου. Για το μεγάλο και απαραίτητο θέμα της ίδρυσης γηροκομείου στο Τρίγωνο, υπάρχει προμελέτη, για να γίνει όμως μελέτη, πρέπει να ολοκληρωθούν οι στατικές μελέτες.

Το κτήριο είναι άνω των 50 ετών κτήριο, είναι 1000 τετραγωνικών μέτρων σε δύο ορόφους (από 500 έκαστος), ενώ υπάρχει και υπόγειο.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, προβλέπεται η φιλοξενία 25 ατόμων.

Για να λειτουργήσει το γηροκομείο, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, χρειάζεται η ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Η Μητρόπολη Διδυμοτείχου έχει δαπανήσει περίπου 20.000 ευρώ για τις αρχικές μελέτες, για ένα έργο που θα βοηθήσει τους ηλικιωμένους κατοίκους της περιοχής, αλλά και την οικονομία ολόκληρου του βορείου τμήματος του Έβρου.

Ακόμη και να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ θα χρειαστεί τη βοήθεια όλων.

 

ΠΗΓΗ: www.thrakinea.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων