07/07/2021 08/07/2021 Η μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Κυριακής τιμήθηκε ιδιαιτέρως στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς στο Διδυμότειχο, στο χωριό Κυριακή και στα Κόμαρα. Το απόγευμα της Τρίτης 6 Ιουλίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ευλόγησε τους άρτους και μίλησε στο φερώνυμο Παρεκκλήσιο Αγίας Κυριακής Διδυμοτείχου, παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτείχου...
07 Ιουλίου, 2021 - 15:37
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2021 - 0:56

Τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Κυριακής στην Ι.Μ. Διδυμοτείχου

Διαδώστε:
Τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Κυριακής στην Ι.Μ. Διδυμοτείχου

Η μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Κυριακής τιμήθηκε ιδιαιτέρως στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς στο Διδυμότειχο, στο χωριό Κυριακή και στα Κόμαρα.

Το απόγευμα της Τρίτης 6 Ιουλίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ευλόγησε τους άρτους και μίλησε στο φερώνυμο Παρεκκλήσιο Αγίας Κυριακής Διδυμοτείχου, παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάνογλου, του Διοικητού της XVI Μεραρχίας Υποστρατήγου Αναστασίου Αλεξιάδη και πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Το πρωΐ της κυριωνύμου ημέρας, Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής του χωρίου Κυριακής, του τέως Δήμου Ορφέως, παρουσία του Δημάρχου Σουφλίου Παναγιώτου Καλακίκου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου Μιχαήλ Πιτιακούδη, εκπροσώπου της XVI Μεραρχίας και ικανού εκκλησιάσματος.

Ο Σεβασμιώτατος με αφορμή το υμνολογικό «Ῥίζης, εὐκλεοῦς Κυριακή, κλάδος ὡραιότατος ὤφθης, καρπὸν σωτήριον, φέρων τῆς ἀθλήσεως, τὰ κατορθώματα», μίλησε για την πίστη, την ομολογία και την προσδοκία της Αγίας προς τον Κύριο και κάλεσε τους πιστούς να εμπνέονται και να διδάσκονται από το παράδειγμα της, ευχηθείς όπως στην περίπτωση εκείνης ο Κύριος να είναι το κέντρο και ο οδηγός της δικής μας ζωής και όλου του κόσμου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων