29/05/2020 29/05/2020 Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας στο Διδυμότειχο εψάλη Μνημόσυνο, στη μνήμη του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου ΙΑ’ του Παλαιολόγου και όλων όσων έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Πόλη το 1453, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού σήμερα Παρασκευή, 29 Μαΐου, ημέρα της θλιβερής επετείου της Αλώσεως. Στη συνέχεια εψάλη Τρισάγιο μπροστά στον ανδριάντα...
29 Μαΐου, 2020 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2020 - 17:20

Τρισάγιο στον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου

Διαδώστε:
Τρισάγιο στον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας στο Διδυμότειχο εψάλη Μνημόσυνο, στη μνήμη του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου ΙΑ’ του Παλαιολόγου και όλων όσων έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Πόλη το 1453, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού σήμερα Παρασκευή, 29 Μαΐου, ημέρα της θλιβερής επετείου της Αλώσεως.

Στη συνέχεια εψάλη Τρισάγιο μπροστά στον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, τον οποίο έχει φιλοτεχνηθεί με μέριμνα του μακαριστού Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κύρου Νικηφόρου και στήθηκε μπροστά στον Ιερό Καθεδρικό ΝΑό ώστε να θυμίζει τους πνευματικούς δεσμούς της Κωνσταντινούπολης με το Διδυμότειχο.

Πριν το Μνημόσυνο τελέστηκε η Θεία Λειτουργία για τη μνήμη της Οσίας Υπομονής, η οποία ήταν μητέρα του Αυτοκράτορα, ενώ ο τελευταίος υιός της, από τους 6 που είχε, όταν παραδόθηκε ο Μυστράς το 1461, κατά παραχώρηση εξορίσθηκε στο Διδυμότειχο όπου και πέθανε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων