08/09/2021 08/09/2021 Πανηγυρικά εορτάσθηκε το Γενέθλιο της Θεοτόκου στην φερώνυμη Ιερά Μονή της Δαδιάς, της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, που βρίσκεται εντός του Εθνικού Δρυμού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου, των αρχών και πλήθους προσκυνητών. Ο Ηγούμενος Αρχιμ. Θεόφιλος Βασιλάκος και η αδελφότητα της Μονής το απόγευμα της...
08 Σεπτεμβρίου, 2021 - 18:31
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2021 - 18:30

Υποδοχή Λειψάνου Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου στη Μονή Δαδιάς

Διαδώστε:
Υποδοχή Λειψάνου Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου στη Μονή Δαδιάς

Πανηγυρικά εορτάσθηκε το Γενέθλιο της Θεοτόκου στην φερώνυμη Ιερά Μονή της Δαδιάς, της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, που βρίσκεται εντός του Εθνικού Δρυμού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου, των αρχών και πλήθους προσκυνητών.

Ο Ηγούμενος Αρχιμ. Θεόφιλος Βασιλάκος και η αδελφότητα της Μονής το απόγευμα της Κυριακής 5 Σεπτεμβρίου, υποδέχθηκαν από την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου το ιερό Λείψανο του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Την παραμονή της εορτής, το απόγευμα της 7ης Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός προέστη του Μεγάλου Εσπερινού και ευλόγησε τους άρτους, ενώ το θείο κήρυγμα ανέλαβε να διακονήσει ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου Αρχιμ. Κύριλλος Κολτσίδης.

Το πρωΐ της κυριωνύμου ημέρας της εορτής ιερουργούντος του Μητροπολίτου Διδυμοτείχου τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, ενώ πραγματοποιήθηκε λιτανεία πέριξ του Καθολικού της Μονής της ιεράς εικόνας της Παναγίας της Δαδιάς και το ιερό λείψανο του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, με επιστέγασμα τον αγιασμό στη φιάλη της Μονής. Σύμφωνα με την επικαιρότητα μίλησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σουφλίου Αρχιμ. Ανδρέας Αϊντινίδης.

Στις ιερές ακολουθίες προσήλθαν ο Βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλειος Δελησταμάτης εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, ο Διοικητής της 7ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Βασίλειος Βασιλόπουλος και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σουφλίου Χαράλαμπος Βομβέλης και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοικήσεως.

Ο Σεβασμιώτατος πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ευχαρίστησε τους παρισταμένους επισήμους και συνεχάρη τον προσφάτως εκλεγέντα Ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Θεόφιλο Βασιλάκο, για την φιλότιμη προσπάθειά του να αναβαθμίσει τη Μονή και για την άρτια διοργάνωση της πανηγύρεως, ενώ οι εκδηλώσεις έκλεισαν με τον Εθνικό Ύμνο.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων