24/08/2021 24/08/2021 Την ανάμνηση της Μετακομιδής του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου από τις νήσους Στροφάδες (ή Στροφάδια) το 1717 γιόρτασε και φέτος η Ζάκυνθος. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 304 χρόνων από την μετακομιδή του Σεπτού Λειψάνου του Πολιούχου του νησιού κορυφώθηκαν απόψε με τον μεθεόρτιο πανηγυρικό Εσπερινό, την Έξοδο του Ιερού Λειψάνου μέχρι τα προπύλαια του Ιερού...
24 Αυγούστου, 2021 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2021 - 22:52

Η Ζάκυνθος γιορτάζει τον Πολιούχο της Άγιο της Συγγνώμης Διονύσιο

Διαδώστε:
Η Ζάκυνθος γιορτάζει τον Πολιούχο της Άγιο της Συγγνώμης Διονύσιο

Την ανάμνηση της Μετακομιδής του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου από τις νήσους Στροφάδες (ή Στροφάδια) το 1717 γιόρτασε και φέτος η Ζάκυνθος. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 304 χρόνων από την μετακομιδή του Σεπτού Λειψάνου του Πολιούχου του νησιού κορυφώθηκαν απόψε με τον μεθεόρτιο πανηγυρικό Εσπερινό, την Έξοδο του Ιερού Λειψάνου μέχρι τα προπύλαια του Ιερού Ναού του και τη δέηση ενώπιον του Αγίου.

Σήμερα το πρωί (Τρίτης, 24ης Αυγούστου) στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Αγίου Διονυσίου στην πόλη της Ζακύνθου της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Αξώμης Αιθιοπίας κ. Δανιήλ και του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.

Το απόγευμα θα γίνει Δέηση ενώπιον του Αγίου στα προπύλαια του Ναού, ενώ η Λιτανεία δεν θα πραγματοποιηθεί.

Δείτε ζωντανά την έξοδο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου και τη δέηση ενώπιον του:

 

Φωτογραφίες: imerazante.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων