22/10/2020 22/10/2020 Κυκλοφόρησε το νέο εγκόλπιο ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, για την επί θύραις νέα χρονιά, με τίτλο “Εορτολόγιον 2021”, εκδοθέν κι εφέτος από το εμπειρότατο Τυπογραφείο της Αποστολικής Διακονίας, σε 8.500 αντίτυπα. Είναι αφιερωμένο στον Μοναστή των Στροφάδων Νήσων, μετέπειτα Οικουμενικό Πατριάρχη και Εθνοϊερομάρτυρα Άγιο Γρηγόριο Ε΄ και τούτο στο πλαίσιο των εορτασμών για την...
22 Οκτωβρίου, 2020 - 13:06
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2020 - 13:08

Μητρ. Ζακύνθου «Προσεύχομαι για την πανδημία της αγάπης»

Διαδώστε:
Μητρ. Ζακύνθου «Προσεύχομαι για την πανδημία της αγάπης»

Κυκλοφόρησε το νέο εγκόλπιο ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, για την επί θύραις νέα χρονιά, με τίτλο “Εορτολόγιον 2021”, εκδοθέν κι εφέτος από το εμπειρότατο Τυπογραφείο της Αποστολικής Διακονίας, σε 8.500 αντίτυπα.

Είναι αφιερωμένο στον Μοναστή των Στροφάδων Νήσων, μετέπειτα Οικουμενικό Πατριάρχη και Εθνοϊερομάρτυρα Άγιο Γρηγόριο Ε΄ και τούτο στο πλαίσιο των εορτασμών για την συμπλήρωση 200 ετών από την Εθνεγερσία (1821-2021). Το εξώφυλλο κοσμεί αγιογραφία τού τιμωμένου Αγίου, δια χειρός του αγιογράφου Ιωάννου Τσολάκου, η οποία αποτελεί τοιχογραφία στο Καθολικό της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου πόλεως Ζακύνθου, έργο του 1995.

Το εν λόγω βιβλιαράκι άρχεται με χειρόγραφες πρωτοχρονιάτικες ευχές και εκφραστική φωτογραφία του οικείου Μητροπολίτου Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄. Γράφει, συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης: «Αγαπητοί μου, Στο κατώφλι του 2021 εύχομαι να απαλλαγεί ο κόσμος από την Πανδημία του Λοιμού και προσεύχομαι για την Πανδημία της Αγάπης. Με πατρικές ευχές +ο Ζακύνθου Διονύσιος».

Αμέσως μετά συναντά ο αναγνώστης ένα αφιερωματικό στον μαρτυρικό Πατριάρχη κείμενο, το οποίο υπογράφεται από τον π. Παναγιώτη Καποδίστρια, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Ι.Μ.Ζ. Τίτλος κειμένου: “Ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄ (1746-10.4.1821) και η σχέση του με τη Ζάκυνθο”. Το κείμενο κλείνει με το Απολυτίκιον και τρία Μεγαλυνάρια του Ιερομάρτυρος, ποιηθέντα υπό Ν. Γ. (ήτοι: Νικογηώργου) Ιερέως και Οικονόμου Κοκκίνη, ως δείγματα εκ της ζακυνθινής Ιεράς Ακολουθίας Γρηγορίου Ε΄.

Στα καθιερωμένα του νέου ημερολογίου περιλαμβάνονται το γενικό εορτολόγιο, οι τοπικές της Ζακύνθου εορτές, όλα τα αναγκαία στοιχεία για την διοίκηση της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου, Ναούς, Εφημερίους, Μοναστήρια, Μοναχισμό, πνευματικό έργο κλπ. Για πρώτη φορά φέτος περιλαμβάνεται ατζέντα σημειώσεων για κάθε ημέρα του χρόνοy, καθώς επίσης τα κινητά τηλέφωνα όλων των Εφημερίων της Μητροπόλεως, για καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.

Το “Εορτολόγιον 2021” διατίθεται στην τιμή του 1,20 ευρώ από το εκθετήριο της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου και όλες τις Ενορίες του νησιού. Αξίζει να υπομνησθεί ότι οι πλείστες Ενορίες το διαθέτουν δωρεάν και τιμής ένεκεν στους Ενορίτες τους!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων