10/02/2021 10/02/2021 Το τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους που φυλάσσεται στο Ναό Του στο ποτάμι, στην πόλη της Ζακύνθου και την Ιερά Εικόνα, που απεικονίζει τον Άγιο να διασώζει το νησί της Ζακύνθου από την επιδημία της Πανώλης το 1728, παρουσίασε με ανάρτησή του στο facebook o Ζακυνθινός π. Σεραφείμ Κονίδης, ευχόμενος τα εξής: «Βοήθεια...
10 Φεβρουαρίου, 2021 - 13:01
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2021 - 12:17

Ο Άγιος Χαράλαμπος σώζει τη Ζάκυνθο από την Πανώλη το 1728

Διαδώστε:
Ο Άγιος Χαράλαμπος σώζει τη Ζάκυνθο από την Πανώλη το 1728

Το τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους που φυλάσσεται στο Ναό Του στο ποτάμι, στην πόλη της Ζακύνθου και την Ιερά Εικόνα, που απεικονίζει τον Άγιο να διασώζει το νησί της Ζακύνθου από την επιδημία της Πανώλης το 1728, παρουσίασε με ανάρτησή του στο facebook o Ζακυνθινός π. Σεραφείμ Κονίδης, ευχόμενος τα εξής: «Βοήθεια σε όλους, να μας δίνει υγεία και δύναμη να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής. Χρόνια πολλά σε όσους σήμερα εορτάζουν!».

Όταν το έτος 1728 μ.Χ. ενέσκυψε στη νήσο της Ζακύνθου πανούκλα, οι Χριστιανοί εστράφησαν στον Άγιο Χαράλαμπο και ζήτησαν την μεσιτεία του. Αποφάσισαν, μάλιστα, να οικοδομήσουν ναό προς τιμή του ως ικεσία και υπέρ της απαλλαγής αυτών από την συμφορά και ο Άγιος τους γλίτωσε…

Έκτοτε, τον τιμούν μεγαλοπρεπώς σε κάθε γιορτή του με πανήγυρη, λιτάνευση της Εικόνας και του ιερού λειψάνου του, αλλά και τη συνδρομή της φιλαρμονικής του νησιού.

Οι φωτογραφίες είναι από παλαιότερη γιορτή του Αγίου και λιτάνευση της Ιεράς εικόνος του.

Ο ναός που χτίστηκε προς τιμήν του Αγίου Χαραλάμπους, τάμα για τη σωτηρία των Ζακυνθινών από την επιδημία της πανώλης.

Φωτογραφίες: imerazante.gr, Εκκλησίες της Ελλάδος fb.

Βίντεο: zantetimes.gr

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων