30/01/2021 30/01/2021 Στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου χοροστάτησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ’ επί τη εορτή των Τριών Μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων. Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και την Χειροτονία σε Διάκονο του κ. Ιωάννου Κλάδη, υιού του ιερέως Νικολάου Κλάδη, συμπροσευχομένου του Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου. Ο 40χρονος νέος Διάκονος κατάγεται από το ορεινό...
30 Ιανουαρίου, 2021 - 20:12
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2021 - 20:15

Χειροτονία διακόνου και σταυροφόρου στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Διαδώστε:
Χειροτονία διακόνου και σταυροφόρου στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου χοροστάτησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ’ επί τη εορτή των Τριών Μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων. Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και την Χειροτονία σε Διάκονο του κ. Ιωάννου Κλάδη, υιού του ιερέως Νικολάου Κλάδη, συμπροσευχομένου του Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου.

Ο 40χρονος νέος Διάκονος κατάγεται από το ορεινό χωριό Αγαλάς Ζακύνθου, υιός πολύτεκνης ιερατικής οικογένειας, είναι απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής και διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής, υπεύθυνος και διδάσκων της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Μητροπόλεως Ζακύνθου. Επί δύο δεκαετίες και πλέον έχει υπηρετήσει σε πολλά αναλόγια Ναών του νησιού ως ιεροψάλτης. Είναι έγγαμος, νυμφευθείς πρόσφατα με την Χρυσομαρία Δούκα, δικηγόρο εκ της γειτονικής Ηλείας.

Ο χειροτονήσας Ποιμενάρχης, Σεβ. κ. Διονύσιος Δ΄, νουθέτησε με θερμά λόγια τον νέο Διάκονο, στην δε Απόλυση της Ευχαριστιακής Συνάξεως απένειμε το οφίκιο του Οικονόμου Σταυροφόρου στον π. Νικόλαο Κλάδη, πατέρα του νεοχειροτονηθέντος, άξιο Εφημέριο της Ενορίας Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας Μαχαιράδου Ζακύνθου, πολλά εργαζόμενος για την αναγέννηση του περικαλλούς Ναού από το κυριολεκτικό ολοκαύτωμα που υπέστη το 2008.

Από την θέση αυτήν, εκφράζουμε ευχές από καρδιάς για δύναμη και κατά Χριστόν ανέλιξη τόσο στον υιό νέο Διάκονο Ιωάννη, όσο και στον πατέρα του νέο Σταυροφόρο Οικονόμο Νικόλαο. Άξιοι!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων