25/07/2020 25/07/2020 Την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Παναγίας Φανερωμένης πόλεως Ζακύνθου τη μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοφίλου του Ζακυνθίου, ο οποίος γεννήθηκε στη συνοικία του Άμμου, στη γειτονιά πλησίον του ναού, το 1617. Στις 19.30 το απόγευμα έγινε η Ιερά Παράκληση του Αγίου μετά το πέρας της οποίας ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου,...
25 Ιουλίου, 2020 - 16:42
Τελευταία ενημέρωση: 25/07/2020 - 23:21

Ζάκυνθος: Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας Αγίου Θεοφίλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ζάκυνθος: Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας Αγίου Θεοφίλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Παναγίας Φανερωμένης πόλεως Ζακύνθου τη μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοφίλου του Ζακυνθίου, ο οποίος γεννήθηκε στη συνοικία του Άμμου, στη γειτονιά πλησίον του ναού, το 1617.

Στις 19.30 το απόγευμα έγινε η Ιερά Παράκληση του Αγίου μετά το πέρας της οποίας ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Κονίδης, και τα μέλη αυτού, απέδωσαν τιμητικό παράσημο στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Ζακύνθου και νυν Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, εκφράζοντας μέσω αυτού τις ευγνώμονες ευχαριστίες της Ενορίας για την πατρική στοργή του, την αγάπη του και την προσφορά του προς την Ενορία της Φανερωμένης. Ειδικά δε επειδή βοήθησε ώστε να επιχρυσωθεί η χρυσοξυλόγλυπτη καθέδρα με το εικόνισμα του Αγίου Θεόφιλου.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Θεοφίλου και παρουσιάστηκε η επιχρυσωμένη καθέδρα του.

Στην καθιερωμένη λιτανεία του Αγίου Θεόφιλου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος μαζί με τον Μητροπολίτη Αξώμης κ. Δανιήλ και Ζακύνθου κ. Διονύσιο. Δεήσεις έγιναν μπροστά στον Άγιο Διονύσιο ως είθισται και στον τόπο όπου έμεινε ο Άγιος Θεόφιλος στη γειτονιά κοντά στην εκκλησία.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων