08/05/2019 08/05/2019 Την Κυριακή 5 Μαΐου 2019,πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση για ενδέκατη συνεχή χρονιά στο χώρο του Μνημείου της Μάχης στο Δ.Δ. Λαντζοΐου (Κτήμα Μπριντζίκη). Διοργανωτές για μία ακόμη χρονιά ήταν ο Λαογραφικός-Χορευτικός Όμιλος Πύργου «Ηλείων Παράδοσις», η Φιλαρμονική Εταιρεία Πύργου «Απόλλων», ο Σύνδεσμος Οπλιτών Νομού Ηλείας, με την αγαστή συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας και του Κτήματος...
08 Μαΐου, 2019 - 10:52

Ο Μητρ.Ηλείας τίμησε τον Πύργιο Οπλαρχηγό Χαράλαμπο Βιλάετη

Διαδώστε:
Ο Μητρ.Ηλείας τίμησε τον Πύργιο Οπλαρχηγό Χαράλαμπο Βιλάετη

Την Κυριακή 5 Μαΐου 2019,πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση για ενδέκατη συνεχή χρονιά στο χώρο του Μνημείου της Μάχης στο Δ.Δ. Λαντζοΐου (Κτήμα Μπριντζίκη). Διοργανωτές για μία ακόμη χρονιά ήταν ο Λαογραφικός-Χορευτικός Όμιλος Πύργου «Ηλείων Παράδοσις», η Φιλαρμονική Εταιρεία Πύργου «Απόλλων», ο Σύνδεσμος Οπλιτών Νομού Ηλείας, με την αγαστή συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας και του Κτήματος Μπριντζίκη.

 

Η σεμνή αυτή εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Ήρωες της Μάχης του Λαντζοΐου και τον οπλαρχηγό του Πύργου Χαράλαμπο Βιλαέτη, παρουσία εκπροσώπων των Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών, καθώς επίσης και αρκετών ανθρώπων, ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση για τις ψυχές των πεσόντων Ηρώων, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό, με την συμμετοχή των Αιδ. π. Ηλία Παπαγγελή, π. Αθανασίου Στεργιόπουλου, π. Νικολάου Κατσηδήμα, π. Παναγιώτου Κλουκίνα και π. Χαραλάμπους Γαλανόπουλου, ενώ ακολούθησε η κατάθεση Στεφάνων από τους εκπροσώπους των Πολιτικών αρχών και Συλλόγων.

Σε κλίμα Εθνικής υπερηφάνειας αλλά και Πατριωτισμού εορτάστηκε η 198η επέτειος από την Μάχη του Λαντζοΐου κατά των Λαλαίων Τουρκοαλβανών, η οποία συνέβη στις 10 Μαΐου του 1821 είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.Γερμανός.

Για το χρονικό της Μάχης του Λαντζοΐου, καθώς επίσης και την σημασία της θυσίας του Βιλαέτη, αναφέρθηκε ο Εκπαιδευτικός κ. Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Εταιρίας Πύργου «Απόλλων» κ. Αθανάσιος Δασκόπουλος και ο Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Πύργου «Ηλείων Παράδοσις» κ. Κώστας Αθανασόπουλος.

Η λιτή και σεμνή αυτή εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον αγώνα του Χαράλαμπου Βιλαέτη και των συμπολεμιστών του, οι οποίοι έπεσαν πιστοί στον όρκο τους, για την Ελευθερία της Ελλάδος, έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής εις μνήμην των Ηρώων μας και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική Εταιρία Πύργου «Απόλλων», ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα του Λαογραφικού-Χορευτικού Ομίλου Πύργου «Ηλείων Παράδοσις».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων