Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας
15 Σεπτεμβρίου, 2022

Τον Σταυρό με Τίμιο Ξύλο από την Ιερά Μονή Σαγματά υποδέχτηκε η Θήβα

Διαδώστε:

Τον Σταυρό με Τίμιο Ξύλο μετέφερε χθες το απόγευμα από την Ιερά Μονή Σαγματά ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Γεωργίου και τον υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος.

Ο σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό και τους Χαιρετισμούς που τελέστηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Θηβών, πλαισιούμενος από ιερείς και πιστούς της πόλης.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίητς π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος αναφέρθηκε στην σταυροαναστάσιμη ζωή των πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο μυστήριο του Σταυρού, τονίζοντας ότι είναι το σύμβολο της σωτηρίας από τον οποίο αντλούμε δύναμη και ενισχυόμαστε στη ζωή μας και ευχήθηκε η χάρις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού να μας συνοδεύει σε όλες  τις ημέρες της ζωής μας.


Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος μετέβη στη Χαλκίδα, όπου παρέστη συμπροσευχόμενος στην Ιερά Αγρυπνία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου για την εορτή του Οσίου Φιλοθέου και ευχήθηκε στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο για την ονομαστική του εορτή.

 

Διαδώστε: