Ι.Μ. Ιεραπύτνης και Σητείας
07 Νοεμβρίου, 2021

Στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης

Διαδώστε:

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, Ζ´ Λουκά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος, βασιζόμενος στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, τόνισε την πίστη της αιμορρούσας ασθενούς γυναίκας, η οποία θεραπεύθηκε και μόνο που άγγιξε στα ρούχα του Ιησού, αλλά και στο θαύμα της αναστάσεως της κόρης του αρχισυνάγωγου Ιαείρου, αποτέλεσμα της πίστης του πατέρα της. Δύο άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους, από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα. Αυτό που τους ένωνε ήταν ο πόνος της αρρώστιας, που είναι ίδιος για όλους τους ανθρώπους. Το θαύμα της θεραπείας προϋποθέτει την πίστη, την ταπείνωση, την αγάπη και την αποδοχή της θεότητας του Ιησού. Η αιμορροούσα γυναίκα δώδεκα χρόνια είχε δαπανήσει όλο της το βιός στους γιατρούς, χωρίς να βρει θεραπεία, αλλά μάλλον η ανίατη ασθένειά της χειροτέρευε. Και τότε σκέφτηκε να πλησιάσει τον Χριστό, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς θόρυβο, αλλά με πίστη, ταπείνωση και αγάπη. Και μυστικά ζήτησε την θεραπεία της και την έλαβε. Και ο θεράπων Κύριος διαισθάνθηκε κάποια δύναμη να εξέρχεται από μέσα του και ρωτάει τις μου ήψατο, ποιος με άγγιξε. Ο σημερινός λογικοκρατούμενος άνθρωπος συχνά όλα προσπαθεί να τα αναλύσει μόνο με την επιστήμη και την λογική, χωρίς να πιστεύει στο υπέρ φύση, που ανήκει στον Θεό. Ας αφεθούμε με απλή και αγαθή πίστη και με ταπείνωση στο έλεος του Κυρίου και όλα τα άλλα, ακόμη και τα θαύματα, θα προστεθούν στη ζωή μας, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Πριν την Απόλυση τέλεσε τα ιερά μνημόσυνα των μακαριστών Νικολάου Ρουμελιωτάκη (σαρανταήμερο), Κωνσταντίνου Σακκαδάκη (τρίμηνο), Μαρίας Καλαϊτζάκη-Βαρτάνη (εξάμηνο) και Σταματίου Αρώνη (συναπάντημα). Στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο συνταξ. Εφημέριος πρωτ. Μιχαήλ Ξυδιανός, ο προϊστάμενος του ναού πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος και ο Διάκονος Τίτος Ματαλλιωτάκης, ενώ εκκλησιάστηκαν αρκετοί πιστοί, μεταξύ των οποίων και οι Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη και Κωνσταντίνος Αστροπεκάκης.

 

Διαδώστε: