Ι.Μ. Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
19 Σεπτεμβρίου, 2019

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση της Ιεραποστολικής Στέγης

Διαδώστε:

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ιεραποστολικής Στέγης “Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω” για απογευματινό τσάι, το απόγευμα στο οικογενειακό κέντρο “Πιερίδα”.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την χορωδία της Βυζαντινής σχολής και παραδοσιακών οργάνων “Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω”, της Ι. Μ. Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα να ψάλει εκκλησιαστικούς ύμνους. Στην συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Αγίου Διονυσίου γέροντα Μάξιμο. Ακολούθησε ο χαιρετισμός της Αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφίας Μαυρίδου και στην συνέχεια τον λόγο πήραν οι κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιος ανάπτυξε το θέμα: “Ο Άγιος Παΐσιος ως ιεραπόστολος στον σύγχρονο κόσμο” και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας κ.κ. Αγαθόνικος ανέπτυξε το θέμα: “Ενημέρωση για το ιεραποστολικό έργο της Επισκοπής Αρούσας στην κεντρική Τανζανία”.

Μετά τις ομιλίες χαιρετισμούς απεύθυναν ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος και ο Άγιος Καλαμαριάς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Ιεράρχες και Ιερείς καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σοφία Μαυρίδου, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λιτοχώρου κ. Κυριακάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης κ. Μπεΐνάς, ο καθηγητής και επίτιμος πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ κ Μπόντης κ.α.

Να υπενθυμίσουμε πως όλατα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για το έργο του συλλόγου στην Ιεραποστολική δράση στην Αφρική

Διαδώστε: