Ι.Μ. Καρπάθου και Κάσου
11 Οκτωβρίου, 2020

Το Απέρι γιόρτασε την Απελευθέρωση της Καρπάθου

Διαδώστε:

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 και στα πλαίσια του 76ου εορτασμού της Επανάστασης Καρπάθου σειρά είχε το Απέρι να τιμήσει τα Ελευθέρια του νησιού.

Από νωρίς η ιστορική πρωτεύουσα της Καρπάθου είχε ντυθεί με τα γιορτινά της, με τις επίσημες αρχές να έχουν πάρει τη θέση τους στον Μητροπολιτικό ναό του νησιού. Μετά την πρωινή λειτουργία εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός από την εκπαιδευτικό κ. Αναστασία Βδοκάκη.

Στη συνέχεια κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο του ήρωα πιλότου αντισμήναρχου Παναγιώτη Ορφανίδη. Η κα Καλλιόπη Νικολαϊδου, ο δήμαρχος Καρπάθου κ. Γιάννης Νισύριος, η πρόεδρος του συλλόγου Ομόνοια κα Σοφία Οικονομίδου, ο πρόεδρος της κοινότητας Απερίου κος Γιώργος Παπάς, ο πρόεδρος της κοινότητας Βωλάδος κος Γιάννης Λυτός, ο πρόεδρος της κοινότητας Μενετών κ. Μανώλης Μαγριπλής, ο πρόεδρος της κοινότητας Μεσοχωρίου κ. Βασίλειος Νοταράς, η πρόεδρος της κοινότητας Πυλών κα Ευγενία Καμαράτου, της Αρκάσας κ. Μηνάς Χουβαρδάς. Επίσης ο διοκητής Αεροπορικού Αποσπάσματος Καρπάθου , ο Διοικητής ΔΑΝ Καρπάθου, ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Καρπάθου, η Λυκειάρχης κα Βασιλεία Γεργατσούλη καθώς και πλήθος κόσμου.

Επίσης ακούστηκαν ποιήματα από μαθητές του Δημοτικού σχολείου Απερίου και σε συγκινητικά φορτισμένο κλίμα έγινε το προσκλητήριο των νεκρών.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες: karpathiakanea.gr

Διαδώστε: