18/01/2019 18/01/2019 Πανηγυρικά εόρτασε ο Μαρκόπουλος Ωρωπού, την σύναξη των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας, σήμερα Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, που ετελέσθη στον Ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μαρκοπούλου Ωρωπού, ο οποίος είναι κτίσμα του 16ου αιώνος, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου καί Ωρωπού κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς των όμορων...
18 Ιανουαρίου, 2019 - 20:21
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2019 - 20:13

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μαρκόπουλο

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μαρκόπουλο

Πανηγυρικά εόρτασε ο Μαρκόπουλος Ωρωπού, την σύναξη των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας, σήμερα Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, που ετελέσθη στον Ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μαρκοπούλου Ωρωπού, ο οποίος είναι κτίσμα του 16ου αιώνος, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου καί Ωρωπού κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς των όμορων ενοριών καί περιοχών. Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ Καραγιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατοχύρωση, την φύση καί την αξία των δογμάτων της πίστεως μας, μέσα στην  Εκκλησία, καί την συμβολή των εορταζομένων Αγίων. Παρέστησαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού, φορείς του τόπου, καί πλήθος κόσμου. Μετά το τέλος της Θείας Ευχαριστίας, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Αθανασίου, στους δρόμους του Μαρκοπούλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων