02/08/2020 02/08/2020 Στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίου Στεφάνου, της Δημοτικής Ενότητος Αγίου Στεφάνου του Δήμου Διονύσου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, κατά την Ακολουθία του Εσπερινού, επί τη εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ενδόξου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου. Στον Εσπερινό προσήλθαν ιερείς από τις όμορες ενορίες...
02 Αυγούστου, 2020 - 21:47
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2020 - 21:17

Εορτασμός ανακομιδής Ιερού Λειψάνου Αγίου Στεφάνου

Διαδώστε:
Εορτασμός ανακομιδής Ιερού Λειψάνου Αγίου Στεφάνου

Στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίου Στεφάνου, της Δημοτικής Ενότητος Αγίου Στεφάνου του Δήμου Διονύσου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, κατά την Ακολουθία του Εσπερινού, επί τη εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ενδόξου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου.

Στον Εσπερινό προσήλθαν ιερείς από τις όμορες ενορίες της περιοχής, ενώ το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Διονύσου, κ. Ιωάννης Καλαφατέλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και κόσμος που ήρθε να τιμήσει και να προσκυνήσει τον Άγιο Στέφανο. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ευστράτιος Δελατόλας, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου, στην αξία που δίνει η Αγία μας Εκκλησία στα Ιερά Λείψανα και εν γένει στο ανθρώπινο σώμα ως κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος τονίζοντας την πάγια θέση της Ορθοδ’οξου Εκκλησίας περί της μη καύσεως των νεκρών και τέλος στην μίμηση που πρέπει να επιδεικνύουμε οι Χριστιανοί στην ζωή των μαρτύρων και στις αρετές τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων