16/10/2022 16/10/2022 Δισαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Πεύκης επί τη συμπληρώσει πενήντα (50) ετών από την εισαγωγή στον ιερό κλήρο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου, ιεράρχου του Οικουμενικού Θρόνου και Διευθυντού του εν Αθήναις Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στο...
16 Οκτωβρίου, 2022 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2022 - 18:01

Επέτειος 50 χρόνων Ιερωσύνης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου

Διαδώστε:
Επέτειος 50 χρόνων Ιερωσύνης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου

Δισαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Πεύκης επί τη συμπληρώσει πενήντα (50) ετών από την εισαγωγή στον ιερό κλήρο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου, ιεράρχου του Οικουμενικού Θρόνου και Διευθυντού του εν Αθήναις Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποiμενάρχου  Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου, συμπαραστατουμένων υπό των εφημερίων του Ιερού Ναού.

Κατά το Κοινωνικό ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Πεύκης-Μεταμορφώσεως Πανοσ. Αρχιμ. Ευστράτιος Δελατόλας ανέγνωσε το Μήνυμα προς τον Λαό της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και κατόπιν ο Σεβασμιώτατος Άγιος Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος κήρυξε τον Θείο λόγο, λαμβάνοντας αφορμή από την σημερινή Ευαγγελική Περικοπή. Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Λαοδικείας, και τέλος σε αγαθή ανάμνηση, του πρεσεφέρθη ως δώρο ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κύριος Θεοδώρητος Πολυζωγόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Σπούδασε Θεολογία και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1972 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κυρού Γεωργίου Παυλίδη και Πρεσβύτερος στις 17 Σεπτεμβρίου 1972 υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κυρού Αθηναγόρου. Υπηρέτησε επί 21 έτη ώς Καθηγητής της Φιλοσοφίας και της Χριστιανικής Ηθικής στο Κολλέγιο Αθηνών. Το 1979 αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Μάντζεστερ. Στις 18 Μαρτίου 2000 χειροτονήθηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι τιτουλάριος Επίσκοπος Ναζιανζού, Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας. Τη χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Λαοδικείας Ιάκωβο και Σεβαστείας Δημήτριο. Διετέλεσε επί δεκαετία Αρχιερατικώς Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας Λονδίνου. Το 2009 εγκαταστάθηκε για λόγους υγείας στην Αθήνα όπου συνέχισε τη διακονία του ως Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου. Στις 29 Αυγούστου 2018 εξελέγη τιτουλάριος εν τιμητική ενεργεία Μητροπολίτης Λαοδικείας. Στις 11 Φεβρουαρίου 2022 διορίστηκε Διευθυντής του Γραφείου εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων