26/12/2022 26/12/2022 Η Γέννηση του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάστηκε  στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού. Την παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου ο οποίος πλαισιώθηκε από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αρχιμ....
26 Δεκεμβρίου, 2022 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2022 - 9:45

Η Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων στην Ι.Μ Κηφισίας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων στην Ι.Μ Κηφισίας (ΦΩΤΟ)

Η Γέννηση του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάστηκε  στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού.

Την παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου ο οποίος πλαισιώθηκε από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Νικάνωρα Καραγιάννη, τοος Αρχιερατικούς Επιτρόπους Πεύκης – Μεταμορφώσεως Αρχιμ. Ευστράτιο Δελατόλα, Αμαρουσίου Αρχιμ. π. Τιμόθεο Κατάρα και τους εφημερίους του Ναού.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμώτατος, αφού επεσήμανε την εφετινή διαφορετική λειτουργική τυπική διάταξη(καθώς κάθε οκτώ χρόνια τελείται Εσπερινός των Χριστουγέννων), ομίλησε αφορμώμενος από το ποίημα «Οι πόνοι της Παναγίας» του Κ. Βάρναλη, τονίζοντας την αχαριστία μας απέναντι στις ποικίλες ευεργεσίες του Θεού.

Ανήμερα των Χριστουγέννων χοροστάτησε στον Όρθρο και Ιερούργησε στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου Πολιούχου Κηφισιάς, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Κωνσταντίνο Χαραλαμπόπουλο, τον εορτάζοντα Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσ. Πρωτ. π. Χρίστο Κυριακόπουλο και τους εφημερίους του Ναού. Την ώρα του Κοινωνικού ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος ανέγνωσε την Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου επί τη εορτή των Χριστουγέννων. Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε τα δεόντα στους εκκλησιαζομένους πιστούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων