25/05/2023 25/05/2023 Με αισθήματα ευγνωμοσύνης προς τον Σωτήρα Θεό, εορτάστηκε για ακόμη μία χρόνια η Δεσποτική εορτή της Θείας Αναλήψεως στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε η Ενάτη ώρα και η Απόδοση της εορτής της Αναστάσεως και κατόπιν ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και...
25 Μαΐου, 2023 - 11:48

Η Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας

Διαδώστε:
Η Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας

Με αισθήματα ευγνωμοσύνης προς τον Σωτήρα Θεό, εορτάστηκε για ακόμη μία χρόνια η Δεσποτική εορτή της Θείας Αναλήψεως στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε η Ενάτη ώρα και η Απόδοση της εορτής της Αναστάσεως και κατόπιν ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου συμπαραστατουμένου από τους εφημερίους του Ιερού Ναού.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Θωμά Αμαρουσίου. Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σύντομα στην μεγάλη θεολογική σημασία της σημερινής εορτής καθώς αυτή αποτελεί την ολοκλήρωση του όλου σχεδίου της Θείας Οικονομίας, θεώνεται πλέον το ανθρώπινο με την εις τους ουρανούς άνοδο και την εκ δεξιών του Πατρός καθέδρα του Κυρίου και οι ανά τους αιώνες πιστοί απολαμβάνουμε των θείων επενεργειών του Παρακλήτου Πνεύ­μα­τος.

Τέλος δεν παρέλειψε να ευχηθεί ταχεία ανάρρωση στον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αιδεσ. Πρωτ. π. Αναστάσιο Κοροπούλη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων