23/08/2022 23/08/2022 Η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εορτάστηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος, στην μεγαλύτερη πανήγυρη της Κηφισιά, το παρεκκλήσι της Παναγίτσα. Την παραμονή της εορτής, στις 22 Αυγούστου, ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Κωνσταντίνο Χαραλαμπόπουλο και τον Αρχιμ. Γρηγόριο Λιέπουρη, Αρχιερατικό Επίτροπο Κηφισιάς...
23 Αυγούστου, 2022 - 19:23
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2022 - 19:04

Η εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Κηφισίας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Κηφισίας (ΦΩΤΟ)

Η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εορτάστηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος, στην μεγαλύτερη πανήγυρη της Κηφισιά, το παρεκκλήσι της Παναγίτσα.

Την παραμονή της εορτής, στις 22 Αυγούστου, ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Κωνσταντίνο Χαραλαμπόπουλο και τον Αρχιμ. Γρηγόριο Λιέπουρη, Αρχιερατικό Επίτροπο Κηφισιάς και ιερείς της περιοχής, χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό και προεξήρχε της Ιεράς λιτανεύσεως στο παρεκκλήσι του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς που τιμάται στο όνομα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα) Κηφισιάς.

Η μεγάλη συμμετοχή πιστών μαρτυρά ότι αποτελεί την μεγαλύτερη πανήγυρη της Κηφισιάς.

Η λιτάνευση της εικόνας έγινε υπό το παιάνισμα της μπάντας του Δήμου Κηφισιάς. 

Την Τρίτη 23 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής ιερούργησε στο Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας Φανερωμένης Ροδοπόλεως (Μπάλας) πλαισιούμενος από τον Αρχιμ. Αθανάσιο Ντέτσικα Αρχιερατικό Επίτροπο Εκάλης – Νέας Ερυθραίας, στον οποίο ανατέθηκε η διακονία του Θείου λόγου και από τον Αρχιδιάκονο Ιάκωβο Χρόνη.


“Ευχή και προσευχή όλων”, όπως αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη, σύντομα ο κτήτωρ της Μονής, μακαριστός Ιερομόναχος Αθανάσιος Χαμακιώτης ο οποίος αποτελεί μια Αγία μορφή, να καταγραφεί σύντομα στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων