01/11/2022 01/11/2022 Η μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και της μητέρας τους Θεοδότης, από την Ασία, εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας...
01 Νοεμβρίου, 2022 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2022 - 17:23

Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας

Διαδώστε:
Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας

Η μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και της μητέρας τους Θεοδότης, από την Ασία, εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Συμπροσευχόμενος παρέστη ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ο οποίος είχε διατελέσει εφημέριος στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ Καραγιάννης, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Κηφισιάς Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες π. Γρηγόριος Λιέπουρης και π. Τιμόθεος Κατάρας, καθώς και οι εφημέριοι του ναού.

Την ώρα του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας ευχήθηκε στους πιστούς και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο πρώην Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο για την εκεί παρουσία του.

Ακολούθως ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως κήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στον βίο, τη σημασία και το μήνυμα της εορτής των Αγίων Αναργύρων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων