25/03/2023 25/03/2023 Η Μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου καθώς και η επέτειος της Εθνικής Παλιγγεννεσίας εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού. Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε του Όρθρου, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και ακολούθως της Πανηγυρικής Δοξολογίας επί τη Εθνική Εορτή, στον περικαλλή Ιερό...
25 Μαρτίου, 2023 - 13:35
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2023 - 13:45

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Εθνική Επέτειος στην Μητρόπολη Κηφισίας

Διαδώστε:
Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Εθνική Επέτειος στην Μητρόπολη Κηφισίας

Η Μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου καθώς και η επέτειος της Εθνικής Παλιγγεννεσίας εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε του Όρθρου, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και ακολούθως της Πανηγυρικής Δοξολογίας επί τη Εθνική Εορτή, στον περικαλλή Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Ερυθραίας.

Ο Σεβασμιώτατος συμπαραστάθηκε από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Κωνσταντίνο Χαραλαμπόπουλο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Εκάλης-Νέας Ερυθραίας και ιερείς της περιοχής.

Τον παρόν έδωσαν οι πολιτικές αρχές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των σωμάτων ασφαλείας, με πρώτη την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως.

Την Παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, έψαλλε την Δ’ στάση των Χαιρετισμών και εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκουτσίου Ωρωπού. Ο Σεβασμιώτατος συμπαραστάθηκε από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσ. Πρωτ. π. Χρίστο Κυριακόπουλο , τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ωρωπού και ιερείς της περιοχής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων