18/01/2023 18/01/2023 Την μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος. Ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε στη Θεία Λειτουργία στο ναό του Αγίου Αθανασίου στο Μαρκόπουλο συμπαραστατούμενος από τον Καθηγούμενο της Συνοδικής Ι.Μ Αγ. Συμεών Νέου Θεολόγου Καλάμου Αρχιμ....
18 Ιανουαρίου, 2023 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2023 - 21:46

Η μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου στην Μητρόπολη Κηφισίας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου στην Μητρόπολη Κηφισίας (ΦΩΤΟ)

Την μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος.

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε στη Θεία Λειτουργία στο ναό του Αγίου Αθανασίου στο Μαρκόπουλο συμπαραστατούμενος από τον Καθηγούμενο της Συνοδικής Ι.Μ Αγ. Συμεών Νέου Θεολόγου Καλάμου Αρχιμ. Συμεών.

Την ώρα του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος τόσο στον βίο του Αγίου Αθανασίου, όσο και τη δράση του στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο, η οποία ήταν καθοριστική στη δογματική διδασκαλία της Εκκλησίας μας και εν γένει της Πίστεώς μας.

Ακολούθησε Ιερά λιτάνευση της Εικόνας του εορταζομένου Αγίου εντός του χωρίου. Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης με πρώτο τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων