27/12/2022 27/12/2022 Η μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Πρωτοδιακόνου Στεφάνου εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Στεφάνου Δ.Κ. Αγίου Στεφάνου Δήμου Διονύσου. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, χοροστάτησε στον Πνηγυρικό Εσπερινό, συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της...
27 Δεκεμβρίου, 2022 - 17:31
Τελευταία ενημέρωση: 27/12/2022 - 17:18

Η μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου στην Μητρόπολη Κηφισίας

Διαδώστε:
Η μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου στην Μητρόπολη Κηφισίας

Η μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Πρωτοδιακόνου Στεφάνου εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Στεφάνου Δ.Κ. Αγίου Στεφάνου Δήμου Διονύσου.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, χοροστάτησε στον Πνηγυρικό Εσπερινό, συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Νικάνωρα Καραγιάννη, τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Εκάλης – Νέας Ερυθραίας Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Αθανάσιο Ντέτσικα και Πεύκης – Μεταμορφώσεως Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Ευστράτιο Δελατόλα και ιερείς της περιοχής.

Μετά το πέρας της Αρτοκλασίας ο Σεβασμιώτατος, προεχείρισε σε Οικονόμο τον εφημέριο του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού π. Γεώργιο Δραχτίδη. Προ της Απολύσεως τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας αναφερόμενος στα διδάγματα τα οποία αποκομίζουμε από τον εορτασμό της μνήμης του εορταζομένου Αγίου.

 

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου (ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο) και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Κυρίλλου.

Στο τέλος του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη τον μαθητή Λυκείου Διονύσιο Μαρκουτσά. Την ώρα του Κοινωνικού ο Θεοφιλέστατος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στην “Εν Χριστώ Αγάπη” για την οποία θυσιάστηκε αλλά και εφήρμοσε ο τιμώμενος Άγιος. Τους ύμνους της εορτής, απέδωσε ο καλλικέλαδος χορός Αντιφωνικόν Μέλος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων