05/02/2019 05/02/2019 Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ομωνύμου Δήμου, η κοπή της Βασιλόπιτας των μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και των μελών των Ταμείων Ενοριακής Δράσεως της Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού. Προηγήθηκε η ακολουθία του Εσπερινού κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Κύριλλος και έψαλε χορός...
05 Φεβρουαρίου, 2019 - 20:18
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2019 - 20:19

Η οικογένεια της Ι.Μ. Κηφισίας έκοψε τη Βασιλόπιτά της (φώτο)

Διαδώστε:
Η οικογένεια της Ι.Μ. Κηφισίας έκοψε τη Βασιλόπιτά της (φώτο)

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ομωνύμου Δήμου, η κοπή της Βασιλόπιτας των μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και των μελών των Ταμείων Ενοριακής Δράσεως της Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού.

Προηγήθηκε η ακολουθία του Εσπερινού κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Κύριλλος και έψαλε χορός πατέρων της Μητροπόλεώς υπό τη διεύθυνση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως που εδρεύει στον Ναό, Πρωτ. Χρίστου Κυριακοπούλου. Παρέστησε ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Καρπέτας μετά μελών του δημοτικού συμβουλίου.

 

 

 

 

 

Με το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε η ευλογία της Βασιλόπιττας. Κατόπιν ωμίλησε ο Σεβ. κ. Κύριλλος στα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και των Ταμείων Ενοριακής Δράσεως, εφιστώντας τους την προσοχή ως προς την τήρηση των αντιστοίχων κανονισμών λειτουργίας. Επεσήμανε πως μοναδική πηγή εσόδων είναι ο οβολός των πιστών. Εξήγγειλε τη δημιουργία Εκκλησιαστικού κηροπλαστείου για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ενοριών. Κλείνοντας, εξήρε την εθελοντική προσφορά όλων των μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και των Ταμείων Ενοριακής Δράσεως.

Στο τέλος, διένειμε σε όλους τη βασιλόπιττα. Το φλουρί κέρδισε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Χρίστος Κυριακόπουλος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων