20/10/2022 20/10/2022 Η μνήμη της Οσίας και θεοφόρου Μητρός Ματρώνας της Χιοπολίτιδας τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, και ιδιαίτερα στην μοναδικό Ιερό Ναό στο λεκανοπέδιο της Αττικής επ’ ονόματι της Αγίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό και προεξήρχε της λιτανευτικής πομπής, συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα...
20 Οκτωβρίου, 2022 - 10:43
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2022 - 10:44

Η Πανήγυρη της Οσίας Ματρώνας της Χιοπολίτιδας στη Νέα Ερυθραία

Διαδώστε:
Η Πανήγυρη της Οσίας Ματρώνας της Χιοπολίτιδας στη Νέα Ερυθραία

Η μνήμη της Οσίας και θεοφόρου Μητρός Ματρώνας της Χιοπολίτιδας τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, και ιδιαίτερα στην μοναδικό Ιερό Ναό στο λεκανοπέδιο της Αττικής επ’ ονόματι της Αγίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό και προεξήρχε της λιτανευτικής πομπής, συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Ιλίου Πανοσ. Αρχιμ. Αγαθάγγελο Κόκλα, τον Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Κηφισίας Πανοσ. Αρχιμ. Νικάνωρα Καραγιάννη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κηφισιάς Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Λιέπουρη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πεύκης – Μεταμορφώσεως Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Ευστράτιο Δελατόλα και από ιερείς της περιοχής.

Προ της λιτανευτικής πομπής ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης κήρυξε τον Θείο λόγο.

Στην Ιερά Πανήγυρη έψαλε πολυμελής βυζαντινός χορός.

Τέλος, το παρόν έδωσαν πολιτικές αρχές με πρώτη την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων