21/05/2023 21/05/2023 Η μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου του Μεγάλου και Ελένης της μητρός αυτού, εορτάστηκε στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Νέα Μάκρη. Την παραμονή της εορτής χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος...
21 Μαΐου, 2023 - 15:01
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2023 - 14:58

Η πανήγυρις του Ι. Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ν. Μάκρης

Διαδώστε:
Η πανήγυρις του Ι. Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ν. Μάκρης

Η μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου του Μεγάλου και Ελένης της μητρός αυτού, εορτάστηκε στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Νέα Μάκρη.

Την παραμονή της εορτής χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου, ο οποίος απουσίαζε λόγω λειτουργικών υποχρεώσεων εκτός της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθησε λιτανευτική πομπή της Ιεράς Εικόνος πέριξ της πόλεως, και κατόπιν θείο κήρυγμα υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Αμφιλοχίου αναφορικά με το Διάταγμα των Μεδιολάνων, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί στον εορτάζοντα Αρχιερατικό Επίτροπο Νέας Μάκρης – Μαραθώνος και εφημέριο του Ιερού Ναού Αιδεσ. Πρωτ. π. Κων/νο Αθανασόπουλο, με τον οποίο συνδέονται από τα μαθητικά τους χρόνια.

Στην αντιφώνησή του ο π. Κωνσταντίνος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας κ. Αμφιλόχιο για την παρουσία του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων