19/03/2023 19/03/2023 Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως εορτάστηκε σήμερα 19 Μαρτίου 2023, στην Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος. Χθες παραμονή της εορτής ετελέσθη ο Αναστάσιμος Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης και στη συνέχεια ετελέσθη η Ακολουθία του Μικρού Αγιασμού, με τεμάχιο...
19 Μαρτίου, 2023 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2023 - 21:56

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Μητρόπολη Κηφισίας

Διαδώστε:
Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Μητρόπολη Κηφισίας

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως εορτάστηκε σήμερα 19 Μαρτίου 2023, στην Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος.

Χθες παραμονή της εορτής ετελέσθη ο Αναστάσιμος Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης και στη συνέχεια ετελέσθη η Ακολουθία του Μικρού Αγιασμού, με τεμάχιο Τιμίου Ξύλου που φυλάσσεται στον Ναό.

Σήμερα  Γ’ Κυριακής των Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος  προεξήρχε της Θείας Μυσταγωγίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου & Αγίου Γεωργίου Νέων Παλατίων Ωρωπού συνεπικουρούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσ. Πρωτ. π. Χρίστο Κυριακόπουλο και τον εφημέριο του Ναού Αιδεσ. Πρωτ. π. Νικόλαο Ζερβογιάννη και τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την ώρα του Κοινωνικού ο Γενικός Αρχιερατινός Επίτροπος ανέγνωσε την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου “περί Ιερατικών Κλίσεων”.

Προ της Απολύσεως ετελέσθη η Προσκύνησις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και εν συνεχεία τελέσθηκε τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο ευσεβούς ενορίτισσας.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το νεόδμητο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Τιμοθέου Επισκόπου Προικονήσσου, ώστε να πληροφορηθεί για την εξέλιξη των έργων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων