22/07/2019 22/07/2019 Μνημόσυνο στη μνήμη των 102 θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι πριν ένα χρόνο, πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία της Εκκλησίας, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην περιοχή. Παρόντες, άνθρωποι που έζησαν από κοντά τον εφιάλτη της 23ης Ιουλίου 2018, συγγενείς των θυμάτων και πολλοί που θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν στην...
22 Ιουλίου, 2019 - 11:26

Μητρ. Κηφισίας: “Καλούμαστε να αναλογιστούμε το παρελθόν”

Διαδώστε:
Μητρ. Κηφισίας: “Καλούμαστε να αναλογιστούμε το παρελθόν”

Μνημόσυνο στη μνήμη των 102 θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι πριν ένα χρόνο, πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία της Εκκλησίας, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην περιοχή. Παρόντες, άνθρωποι που έζησαν από κοντά τον εφιάλτη της 23ης Ιουλίου 2018, συγγενείς των θυμάτων και πολλοί που θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν στην ανείπωτη τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα.

Στο μνημόσυνο στο Μάτι χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, ο οποίος χρησιμοποιώντας ένα ρητό του David Lawrence ανέφερε: «Η τραγωδία είναι σαν το οξύ: καθαρίζει τα πάντα εκτός από το καθαρό χρυσάφι της αλήθειας» και συμπλήρωσε ότι από εδώ και πέρα καλούμαστε όλοι να αναλογιστούμε το παρελθόν, να σκεφθούμε το παρόν και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Την Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 ανήμερα της επετείου, στις 12:00 το μεσημέρι, η ΚΕΔΕ και ο Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου συνδιοργανώνουν ημερίδα σε ξενοδοχείο της Ραφήνας με θέμα «Δημόσιος Διάλογος για τη διαμόρφωση ενός αποτελέσματος εθνικού σχεδίου Πολιτικής Προστασίας από τους φυσικούς κινδύνους και τη Κλιματική Αλλαγή. Η Ανατολική Αττική ένα χρόνο μετά», όπου έχουν κληθεί εκπρόσωποι της κυβέρνησης και φορείς που εμπλέκονται με το συγκεκριμένο θέμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων