29/05/2023 29/05/2023 Το διήμερο 27 και 28 Μαίου 2023 τελέσθηκαν κατά την προβλεπόμενη εκκλησιαστική τάξη τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου της Ενορίας Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μήλεσι Ωρωπού Αττικής (ένθα δεσπόζει η θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Μηλεσιωτίσσης), από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλο. Στον Εσπερινό των Εγκαινίων πραγματοποιήθηκε...
29 Μαΐου, 2023 - 12:29

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας τέλεσε τα εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Μηλεσίου Ωρωπού

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κηφισίας τέλεσε τα εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Μηλεσίου Ωρωπού

Το διήμερο 27 και 28 Μαίου 2023 τελέσθηκαν κατά την προβλεπόμενη εκκλησιαστική τάξη τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου της Ενορίας Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μήλεσι Ωρωπού Αττικής (ένθα δεσπόζει η θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Μηλεσιωτίσσης), από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλο.

Στον Εσπερινό των Εγκαινίων πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, του Αγίου μάρτυρος Παντολέοντος και των Οσιάθλων Πατέρων της Μονής Νταού Πεντέλης.

Ακολούθησε η κατάθεση των Ιερών λειψάνων επί της Αγίας Τραπέζης και εν συνεχεία ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός με τη συμμετοχή του Ιεροκήρυκος της Μητρόπολης Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικάνωρος Καραγιάννη, των Αρχιερατικών Επιτρόπων Πεύκης – Μεταμορφώσεως, Ωρωπού και ιερέων της περιοχής.

Προ των αποστίχων, Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος, κήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στην τυπική διάταξη και τη θεολογική σημασία των ιερών Εγκαινίων, ενώ προ της Απολύσεως χειροθέτησε δύο νέους Αναγνώστες της Μητροπόλεως, τους κ.κ. Ιωάννη και Κωνσταντίνο που υπηρετούν στο αναλόγιο του ως άνω Ιερού Ναού. Τέλος ανέγνωσε την ευχή εις Διακονία Εκκλησιαστική στη νεωκόρο του Ιερού Ναού κ. Ασημίνα.

  

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Τελετής των Εγκαινίων και ιερούργησε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στο νεοεγκαινιασθέν Ιερό Θυσιαστήριο, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Κηφισιάς, Αμαρουσίου, και ιερείς τόσο της περιοχής, όσο και άλλων ιερών Μητροπόλεων. Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ευχαρίστησε και επήνεσε τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτ. π. Αθανάσιο Καρανάσιο, ο οποίος κοπίασε μαζί με τους συνεργάτες του, ώστε να εγκαινιασθεί ο Ιερός Ναός. Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας των Ιερών Εγκαινίων. Τους ιερούς ύμνους, απέδωσε ο βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του Λαμπαδαρίου του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Εκάλης κ. Βασιλείου Παπαγεωργίου. Την επιμέλεια των τριακοστών εβδόμων (37) Ιερών Εγκαινίων είχαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κηφισιάς Πανοσ. Αρχιμ. π. Γρηγόριος Λιέπουρης, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανάσιος Ντέτσικας, ο Ιερολ. Αρχιδιάκονος π. Ιάκωβος Χρόνης και οι κ.κ. Γεώργιος Κουκούτσης και Γεώργιος Αθανασόπουλος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων