10/11/2022 10/11/2022 Η μνήμη του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Εκάλης, όπου υπάρχει Ιερό Παρεκκλήσιο επ’ ονόματι του Αγίου. Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικάνωρα Καραγιάννη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πεύκης-Μεταμορφώσεως Πανοσ....
10 Νοεμβρίου, 2022 - 19:19
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2022 - 19:23

Πανηγύρισε το παρεκκλήσι του Οσίου Αρσενίου στην Εκάλη

Διαδώστε:
Πανηγύρισε το παρεκκλήσι του Οσίου Αρσενίου στην Εκάλη

Η μνήμη του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Εκάλης, όπου υπάρχει Ιερό Παρεκκλήσιο επ’ ονόματι του Αγίου.

Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικάνωρα Καραγιάννη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πεύκης-Μεταμορφώσεως Πανοσ. Αρχιμ. Ευστράτιο Δελατόλα και ιερείς της περιοχής.

Την ώρα του Κοινωνικού ο Ιεροκήρυκας ομίλησε καταλλήλως για τον βίο του Αγίου Αρσενίου και τον δρόμο προς την Αγιότητα. Τόνισε δε ότι ενώ αποτελεί δύσκολο μονοπάτι η οσιακή βιωτή του, εντούτοις είναι απαραίτητη η κατά Χριστόν μίμησή του στον πνευματικό μας αγώνα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος έχει προσωπική ευλάβεια στον τιμώμενο Άγιο, καθώς είχε παρευρεθεί στην δεύτερη ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του, την οποία και είχε πραγματοποιήσει ο μακαριστός γέροντάς του, Μητροπολίτης Κερκύρας κυρός Τιμόθεος (Τριβιζάς).

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων