09/04/2022 09/04/2022 Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, παρουσία της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως. Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ιστορική, φιλολογική και θεολογική σημασία του Ακαθίστου Ύμνου, που τον καθιέρωσε ως...
09 Απριλίου, 2022 - 10:08
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2022 - 14:28

Παρουσία της Υπ. Παιδείας ο Ακάθιστος Ύμνος στο Μαρούσι

Διαδώστε:
Παρουσία της Υπ. Παιδείας ο Ακάθιστος Ύμνος στο Μαρούσι

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, παρουσία της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ιστορική, φιλολογική και θεολογική σημασία του Ακαθίστου Ύμνου, που τον καθιέρωσε ως λαϊκή προσευχητική δέηση προς την Κυρία Θεοτόκο, όλων των Χριστιανών που ζητούν την μεσιτεία και την προστασία της. Στο τέλος ανέπεμψε δέηση υπέρ καταπαύσεως των εν Ουκρανία πολεμικών συρράξεων και έκανε έκκληση προς τους ευσεβείς Χριστιανούς να κάνουν έντονη προσευχή τις ημέρες αυτές προς τον Ειρηνοδότη Κύριο και την Παναγία να «ειρηνεύσει τον νουν» των ηγετών των λαών να ποιήσουν ειρήνη, να παύσουν τις πολεμικές συγκρούσεις και να εορτάσουν το Άγον Πάσχα εν ειρήνη, ομονοία και αδελφοσύνη.

Παρέστησαν επίσης Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αμαρουσίου και φορείς της πόλης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων