28/04/2023 28/04/2023 Ποιμαντική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλος στο 3ο ΓΕ.Λ. Αμαρουσίου, κατόπιν προσκλήσεως του Συλλόγου των διδασκόντων και της Λυκειάρχου κ. Μαρίας-Φωτεινής Αναστασίου. Στο αμφιθέατρο του σχολείου, την Πέμπτη 27 Απριλίου τον Ιεράρχη, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους μαθητές της Α΄Λυκείου, καλωσόρισε με πολύ θερμά λόγια η...
28 Απριλίου, 2023 - 17:05
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2023 - 17:04

Ποιμαντική επίσκεψη του Κηφισίας Κύριλλου στο 3ο ΓΕ.Λ Αμαρουσίου

Διαδώστε:
Ποιμαντική επίσκεψη του Κηφισίας Κύριλλου στο 3ο ΓΕ.Λ Αμαρουσίου

Ποιμαντική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλος στο 3ο ΓΕ.Λ. Αμαρουσίου, κατόπιν προσκλήσεως του Συλλόγου των διδασκόντων και της Λυκειάρχου κ. Μαρίας-Φωτεινής Αναστασίου.

Στο αμφιθέατρο του σχολείου, την Πέμπτη 27 Απριλίου τον Ιεράρχη, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους μαθητές της Α΄Λυκείου, καλωσόρισε με πολύ θερμά λόγια η θεολόγος του σχολείου κα Μαρία Χατζηπαυλίδου. Τον Σεβασμιώτατο συνόδευαν ο Παν/τος Αρχιμ. Δαμασκηνός Χρυσολωράς και ο Πρωτ/ρος Χαραλάμπης Θεοδώσης. Ήταν επίσης παρούσες η Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου για θέματα εξυπηρέτησης του πολίτη και Ισότητας των Φύλων κα Ελένη Λέκκα καθώς και η Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων κα Παπαγεωργίου. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον σύλλογο των διδασκόντων, την κα Διευθύντρια και την Θεολόγο, για την ευκαιρία της γνωριμίας και επικοινωνίας.

Η σημερινή συνάντηση ήταν διαφοερετική από τις προηγούμενες συναντήσεις του Σεβασμιωτάτου σε άλλα Γυμνάσια και Λύκεια της Μητροπόλεώς μας. Η Θεολόγος του σχολείου είχε ζητήσει από τα παιδιά να γράψουν μία επιστολή στον Σεβασμιώτατο με ο,τι απορίες είχαν και με όποιο θέμα σχετικώς με την Πίστη μας τα απασχολούσε. Ο Σεβασμιώτατος ανένγωσε τις επιστολές και χωρίς να αναφέρει τα ονόματα των παιδιών, έδωσε σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις στα ζητήματα που έθεσαν οι μαθητές. Στη συνέχεια απήντησε σε προφορικές ερωτήσεις.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ο Χριστός είναι αγάπη και ελευθερία, το Ευαγγέλιο γράφει την αλήθεια και η Χριστιανική Πίστη είναι η τελειότερη. Ευχήθηκε στους μαθητές κάθε επιτυχία στη ζωή τους και τους προέτρεψε να πιστεύουν και να αγαπούν τον Θεό, να εκκλησιάζονται και να συμμετέχουν στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, να μην απελπίζονται και να έχουν ειρήνη στην ψυχή τους.

Στο τέλος διένειμε σε όλους ένα αντίτυπο της Θείας Λειτουργίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων